SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

Son Güncelleme :

2018-05-14 13:13:47

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

Kolay yoldan para kazanmak isteyen art niyetli kişiler, maalesef bin bir türlü yola başvurmaktan hiçbir zaman geri durmuyorlar. Sosyal medyanın gün geçtikçe yayılması da dolandırıcıların uğrak mekanları haline gelmiş diyebiliriz.

Bu art niyetli kişiler, özellikle son yıllarda sosyal medyada sahte hesaplar açarak kişinin arkadaşlarını ekleyip, bir takım dolandırıcılık yollarına başvuruyor. Kişinin arkadaşları da bir süre yaşadıkları kafa karışıklarından sonra asıl hesap sahibinin, “adıma sahte hesap açılmış lütfen itibar etmeyin” paylaşımından sonra durumun farkına varabiliyor. Maalesef bu sürede bazı mağduriyetlerinde yaşandığını hepimiz biliyoruz.

Tabi hesabını kopyaladıkları kişilerde bazen özenle seçiliyor. Bu konuda ki en son kurban Ak Parti Batman Milletvekili aday adayı eğitimci Cuma Dişikırık.

Aday adaylığı sürecinde yoğun bir tempoyla çalışan Dişikırık, aktifliği dolandırıcıların da gözünden kaçmamış olacak ki, hemen adına sahte bir hesap açılmış. Cuma hoca da, durumu fark edince hemen takipçilerine gerekli uyarıyı yaptı.

Yıllardır Batman’da eğitim alanında hizmet veren Cuma Dişikırık’ın başına gelen bu durum son günlerdeki bitmez tükenmez enerjisinin karşılığı olmuş sanırım. Gazetemizi ziyaretinde “memleket için çok çalışmam gerek” diyen Dişikırık, adaylık sürecinde bir an olsun boş durmuyor. Anladığımız kadarıyla bu çalışkanlık dolandırıcıların bile dikkatini çekmiş olacak ki, hemen faydalanmak istemişler..!

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.