SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Çocuk istismarına sert tepki

HDP Batman İl Yönetimi ve Tevgera Jinên Azad (TJA) adlı kadın oluşumu, çocuklara yönelik yaşanan şiddet, cinsel istismar, kaçırılma ve cinayetlere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Son Güncelleme :

2018-07-04 14:30:29

Çocuk istismarına sert tepki

 Basın toplantısına HDP milletvekili ve Eş Genel Başkan yardımcısı Ayşe Acar Başaran, HDP İl Eş Başkanı Berivan Helen Işık, TJA aktivistleri Songül Korkmaz, Derya Aslan DBP Batman İl Eş Başkanı Selamet Akyüz ve partililer katıldı. Yapılan basın açıklamasında son günlerde toplumda derin üzüntüye neden olan Leyla ve Eylül cinayetleri kınandı. Yapılan ortak açıklamada “2008 ve 2016 yılları arasında 105 binden fazla kayıp çocuk olayı meydana gelmiş, Türkiye'de ise çocuk işçi sayısı neredeyse 2 milyonu bulmuştur. Çocuk yaşta evlilik yada çocuklara yönelik gerçekleşen cinsel istismar olaylarında faillere uygulanan ceza indirimleri ve cezasızlıklarla birlikte son zamanlarda kaçırma, cinsel istismar ve cinayetlerde ciddi bir artış olmuştur. İmza yeri İstanbul’da olan çocuk ve kadınlara koruma getiren İstanbul sözleşmesi bu süreçte uygulanmamış, faillere ceza indirimleri uygulayarak faillerden yana bir tutum sergilemiştir. Öncelikle bu güne kadar gelişen olaylarla ilgili olarak iktidarın sorumluluğunun farkında olarak olayları gündelik söylemler geliştirmek yerine, bu olaylarla ilgili olarak ciddi bir biçimde hesap vermesi gerekmektedir. Çocuğa yönelik cinsel istismar meselesinin kimyasal hadımla çözülemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Çocuk bakanlığının kurulması, çocuğa yönelik istismar olaylarının meclis çatısı altında kurulacak komisyonca araştırılması, eğitim sisteminin cinsiyet özgürlükçü olarak düzenlenmesi, KHK’larla kapatılan çocuk kurumlarının derhal tekrar açılmasının sağlanması gerekmektedir. Bizler TJA olarak bu cinayetleri kınıyor ve geçmişten bugüne yaşanan tüm taciz ve cinayetlerin sorumlularının bir an önce hesap vermesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddete, çocuk istismarına ve cinayetlerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha deklere ediyoruz. Leyla için, Eylül için tüm çocuklar için yaşanabilir bir ülkeyi biz kadınlar kuracağız” denildi. (İsmail Güneş)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.