SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Yatırımlar masaya yatırıldı

Valilik İl Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı yapıldı.

Son Güncelleme :

2018-07-19 16:51:25

Yatırımlar masaya yatırıldı

Kamu yatırımları doludizgin

Valilik konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; Vali Ahmet Deniz, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkan vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kurum müdürleri ve DSİ, Karayolları, İller Bankası bölge müdürleri katıldı. Toplantıda söz alan Vali Ahmet Deniz, Batmanın 288 kamu yatırımı ve bütçesi hakkında bilgi verdi. Vali Deniz, “Yatırımcı kurumlarımızın valiliğimize göndermiş olduğu yatırım izleme raporları doğrultusunda elimizdeki 16 kuruluşa ait 288 proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam proje tutarı 4 Milyar 148 milyon 552 bin TL’dir. Bu projeler için 218 yılı 3. Dönem itibariyle 1 Milyar 471 Milyon 232 bin TL harcama yapılmıştır. Proje genelinde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 40.62 fiziki gerçekleşme oranı 39.40 civarındadır” dedi.

“BATMAN İL SINIRLARINDA ÇÖP GÖRMEK İSTEMİYORUM”

Toplantıda kurum müdürleri ve basın mensuplarına kamu yatırımları hakkında bilgi veren Vali Ahmet Deniz, özellikle şehir dışında karayolları güzergahlarında çöp görmek istemediğini söyledi. Vatandaşların da çevre kirliliğine neden olacak davranışlardan kaçınmalarını isteyen Vali Deniz, “yol kenarları, mesire alanları başta olmak üzere bazı vatandaşlar çevreyi kirletmektedirler. Bizler, Karayolları başta olmak üzere ilgili kurumların Batman il sınırlarını temiz tutmaları yönündeki çabalarını arttırmalarını bekliyoruz. Aynı şekilde vatandaşların da çevreyi kirletmemelerini istiyoruz. Artık Batman il sınırları içerisinde çöp ve kirlilik görmek istemiyorum” dedi.

BOĞULMA OLAYLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Toplantıda, kurumların icraatları ve projeleri hakkında bilgi veren kamu müdürleri, 2018 ve 2019 yılı mali yatırım programlarını anlattı. DSİ Bölge Müdürü Veysi Kanat’ın sulama kanallarında fens tellerinin yırtıldığını ve yerleşim alanındaki sulama kanallarına girilmesinin ciddi tehlike arz ettiğini belirtti. Vali Ahmet Deniz, ailelere seslenerek; ölümcül boğulma vakalarının yeniden yaşanmaması için ailelerin mutlak suretle çocuklarına sahip çıkması ve dikkatli olmalarını istedi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.