SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Öğrenciler, ‘Ciro’da rekor kırdı

Türkiye geneli döner sermayede en çok ciro yapan okul olma başarısını gösteren Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bakanlığın dikkatini çekti.

Son Güncelleme :

2018-09-23 13:30:20

Öğrenciler, ‘Ciro’da rekor kırdı

 

Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin okulda ürettiği masa, sandalye, dolap ve benzeri ürünlerden elde ettiği ciro, Türkiye rekoru kırdı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Türkiye geneli döner sermayede en çok ciro yapan okul olma başarısını gösteren Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti, alınan başarıdan dolayı idareci, öğretmen ve öğrencileri kutladı. Kurtaran yaptığı açıklamada “Okulumuz Türkiye geneli döner sermayede en çok ciro yapan okul olma başarısını gösterdi. Sanayisi gelişmiş şehirleri de geride bırakma başarısı göstermiş olmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. İnşallah bu başarınızın devamı da gelecek. Yeni eğitim öğretim döneminin ilk ziyaretini sizin okulunuza yaptık ve bu ziyaretimizde de size bir müjdemiz olacak. Bakanlığımız önümüzdeki süreçte okulumuza yeni bir atölye binası daha kazandıracak.Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; kültürü, eğitimi ve tecrübeli kadrosuyla oturmuş bir okulumuz, yer olarak da ilimizin en gözde bir yerinde ve öğrenciler tarafından da çok rağbet gören bir okuldur. Okulu okul yapan içindeki öğrenciler, öğretmenler ve idarecilerdir. Okulumuzun bu başarısı sizlerin özverili çalışmasıyla elde edilmiş bir başarıdır.Okul olarak bu başarınız Sayın Milli Eğitim Bakanımızın da hazır bulunduğu toplantıda gündeme geldi bu bizi çok mutlu etti. Sayın Bakanımız size selamlarını gönderdi, başarıda emeği geçen öğretmen ve idareci arkadaşları da kutladı” dedi.

ÇABALARIMIZ SÜRECEK

Öğretmen ve öğrencileri kutlayan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okuma farkındalığının artması için çabaların süreceğini söyledi. Kurtaran “Valiliğimizin desteğiyle Milli Eğitim olarak Batman’da 2 yıldır okuma farkındalığı oluşturmak için hem maddi ve hem manevi ciddi bir çaba harcadık. Maddi olarak çok sayıda kitap alarak okullarımıza gönderdik. Kütüphanesi yeni kurulan okullarımızın kütüphanelerini yeterli sayıda kitapla zenginleştirdik. Tüm bu çabamız tek başına yetiyor mu? Tabi ki yetmiyor, o çocuğu kitapla buluşturmak, kitaba yöneltmek ve kitabı okutturmak gerekiyor. Öğrencide, öğretmen sayesinde kitap sevgisi oluşur.Hepimizin hayatında kitabın bir yeri vardır. İlk hediye edilen kitabı unutmayız hatta belki de hediye edeni de unutmayız. Onun için bu yılda kitap konusundaki çalışmamız aynı şekilde devam edecek. Hepinizden istirhamımız burada okuyan öğrencilerin mesleki eğitimin yanında kendini tanıma, çevresini tanıma, ülkesini tanıma, milli ve manevi değerlerini bilme hususunda da bilgi sahibi olması lazım. Bu aynı zamanda hayata atılan bireyin diğer insanlarla sağlıklı ve doğru iletişim kurma adına da önemlidir. Kısacası en iyi usta, bizimle diyalogu en güçlü olan ve insani yönü en kuvvetli olan ustadır. Bu nedenle çocukları mesleki açıdan iyi bir şekilde yetiştirirken aynı zamanda insani açıdan da en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Unutmayalım ki girişimci yönü olan birey, üreten ve ülkesine milli ekonomiye katkı sunan bireydir” diye konuştu. (Mehmet İslamoğlu)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.