SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

"SİGARAYLA MÜCADELE ÇOK YÖNLÜ SÜRDÜRÜLMELİ"

Son Güncelleme :

2019-01-15 12:11:42

Sağlıkçılar uyardı "SİGARAYLA MÜCADELE ÇOK YÖNLÜ SÜRDÜRÜLMELİ"

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğünü ve bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinin önemli olduğunu belirten Sağlık-Sen Şube Yalçın, sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğünü ve bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar, sayıları 300 bini geçmemek şartıyla ve herhangi bir sosyal güvenceleri olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilecek olan ilaçlardan ücretsiz faydalanabilecek. Yalçın, sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmetinin verilmesinin önem arz ettiğini söyleyerek, sigara içenlerin bu zararlı alışkanlıktan kurtulmaları için sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini istedi.

"HER YIL 6 MİLYON KİŞİ SİGARADAN HAYATINI KAYBEDİYOR"

Dünyada her yıl 6 milyon kişinin sigara sebebiyle hayatını kaybettiğini vurgulayan Yalçın, "Sigara kullanımı; kalp ve damar hastalıkları, akciğer rahatsızlıkları, damarlarda tıkanma ve buna bağlı felç, midede gastrit, ülser ve mide kanseri, ciltte sararma, kırışıklık, cilt kanseri, ağız kokusu ve dişlerde sararma, gebelikte erken doğuma ve buna bağlı olarak çeşitli gelişim bozukluklarına, doğum sonrası ise sütün kesilmesi gibi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir." ifadelerini kullandı.

“SİGARA KULLANMA YAŞI KÜÇÜK YAŞLARA KADAR DÜŞMÜŞ DURUMDA”

Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz sağlık hizmeti verilmesinin önemli bir karar olduğunu aktaran Yalçın, "Son zamanlarda sigara kullanma yaşının küçük yaşlara kadar düştüğü gözlenmekte, bu nedenle sigara ile mücadelenin çok yönlü olarak sürdürülmesi gerekmektedir. Bu kapsamda resmi gazetede yayımlanan düzenlemeyle, 'Sigara Bırakma Tedavisi' gören hastalar, sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığınca temin edilecek ve sağlık kuruluşlarında dağıtımı yapılacak ilaçlardan ücretsiz olarak yararlanacaktır. Sigara kullanan vatandaşlarımıza, bu zararlı alışkanlıktan kurtulmak için, ilgili sağlık kuruluşlarına müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.