SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TASARRUFA DİKKAT ÇEKİLDİ

Son Güncelleme :

2019-02-20 15:07:16

TASARRUFA DİKKAT ÇEKİLDİ

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Vali Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy,  Vali Yardımcısı Metin Demirel, İlçe Kaymakamları ile kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri katıldı. Toplantıda kamu-kurum ve kuruluşlara şeffaflık ve tasarruf konusunda ehemmiyet göstermeleri istendi.

Toplantıda, ilimizin genel sorunları, kamu kurumları tarafında yürütülen hizmetler ve yatırımlar görüşüldü. Kurum yöneticilerine hitaben bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, yürütülen hizmetlerde kurumlar arası koordinasyonun önemine değinerek, güvenlik, eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetlerinin sadece bir kurum tarafından yürütülen bir hizmet olarak görülmemesi, bütün kamu kurumların bu konunda koordineli bir şekilde çalışmaları gerektiğini ifade etti.

VATANDAŞ ODAKLI SİSTEM

Her kurumun kendi görev alanlarıyla ilgili vatandaşa verilen hizmetlerde gerekli çalışmaların takip ve denetimleri yapmalarını isteyen Vali Şahin, şeffaf bir yönetim anlayışıyla halkımızın memnuniyetini ön planda tutarak, vatandaş odaklı bir hizmet standardını oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Kamu harcamalarında tasarruf tedbirlerine uyulması konusunda uyarılarda bulunan Valimiz,  her kamu kurumunun tasarruf tedbirlerine riayet etmelerini isteyerek, 2019 yatarım programından Batman’a ayrılan ödeneklerin yakından takip edilmesini istedi.

KILIK-KIYAFET VE MESAİYE DİKKAT!

Kamu kurumlarda çalışan personelin mesaiye ve kılık kıyafete riayet etmeleri konusunda gerekli disiplinin sağlanmasını isteyen Şahin, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri sürecinde bütün kamu personelinin tarafsızlık başta olmak üzere ilgili mevzuat kurallarına uymaları uyarısında bulundu. Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.