SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HÜDA PAR, İŞSİZLİĞE DEĞİNDİ

Son Güncelleme :

2019-03-19 12:10:39

HÜDA PAR, İŞSİZLİĞE DEĞİNDİ

HÜDA PAR tarafından iç gündeme ilişkin yapılan değerlendirmede,  TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarının rekor seviyeye çıktığına dikkat çekilerek istihdamın öncelenmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Genel toplamda işsiz sayısının bir yıl öncesinin aynı dönemine oranla 3.1 puanlık artış ile 13.7 olduğu bildirilen açıklamada, bir yıl içerisinde böylece işsizler sayısına tam 1 milyon 11 bin kişinin eklenmiş olduğu kaydedildi. Asıl vahim olan istatistiğin ise genç nüfustaki işsizlik oranlarının olduğu ifade edilen açıklamada, "15-24 yaş aralığındaki nüfusta işsizlik oranları 5.3 puanlık artış ile yüzde 24.5 olarak gerçekleşti. TÜİK'in açıkladığı bu rakamların sadece kayıtlı işsizler olduğunu hesaba katacak olursak asıl işsizlik rakamlarının çok daha yüksek olduğunu da kabul etmek gerekir. Uzmanların değerlendirmelerine göre yakın bir tarihte bir rahatlamanın da beklenmediği ve işsizlik rakamlarının daha da artacağını söylemek mümkündür." denildi.

"İSTİHDAMIN ÖNCELENMESİ, HATTA ACİL EYLEM PLANI KAPSAMINA ALINMASI GEREKİYOR"

İstihdamın artırılması ve yerli üretimin teşvik edilmesiyle ekonominin rahatlayacağı ifade edilen açıklamada, "Ekonomi bu kadar kötü durumda iken halen ciddi tedbirler alınmamış ve popülist politikalara devam ediliyor olması üzüntü vericidir. Üretim ve istihdamın öncelenmesi, hatta acil eylem planı kapsamına alınması gerekiyordu. Ancak seçim arifesinde, bu kriz döneminde valiliklere seçim tedbirleri kapsamında ciddi rakamların ayrılmış olması, iktisadi çevrelerce de tepkiyle karşılandı. Seçim endeksli politikalar yerine tarım, yerli üretim ve sanayileşme kapsamında 20-30 fabrikanın kurulması, yerli ham maddenin bu fabrikalarda değerlendirilerek istihdama da ciddi bir alan açılmasının tercih edilmesi gerekirdi. Böyle bir tercih, sıkıntıdaki ekonomiyi de ciddi olarak rahatlatacaktı." ifadelerine yer verildi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.