SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

TÜRSAB “bölge turizm için çok müsait”

Son Güncelleme :

2019-04-23 16:29:52

TÜRSAB “bölge turizm için çok müsait”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yöneticileri ilimizi ziyaret etti. Turizm sezonu öncesi önemli olan bu ziyaret nedeniyle Vali Hulusi Şahin tarafından ağırlanan TÜRSAB yöneticileri, Batmanın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Bölge gezisi kapsamında Batman’a gelen TÜRSAB yetkilileri Batman’da düzenlenen bir organizasyonla onurlarına yemek verildi. Düzenlenen yemekli toplantıya, Vali Hulusi Şahin,   TÜRSAB yönetim kurulu başkanı Firuz Barbaros Bağlıkaya, TÜRSAB Güney Doğu BTK temsilcisi Mehmet Akyıl ve Batman’da  faaliyet gösteren seyahat acenteleri bir araya geldi. 

“GÜNEYDOĞU TURİZME ÇOK ELVERİŞLİ”

Bağlıkaya “bölge turizminin hareketlenmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyor. Turizm, Türkiye için önemli ve önemi her geçen gün artan bir sektör. Avrupa ve batı ülkelerinde aleyhimize olan propagandalara rağmen geçen sene rekor kırdık ve bu yılda aynı rekoru bekliyoruz.  2019 yılı bize umut veriyor ve önceki yıla göre ilk 4 ayda 7.9 artışımız var. Bölgenin istihdam alanında ilerlemesiyle önemi artmış ve bölge gastronomi, tarih, kültür ve inanç turizmi ile tanınıyor. TÜRSAB olarak bölge için önce iç turizmi hareketlendirmek ve ardından da yabancı turistlerle bölge başta olmak üzere ülke genelinde bir turizm hareketliliği başlatacağız” dedi. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.