SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN KUTLANIYOR

İl oluşumuzun üzerinden 29 yıl geçti

Son Güncelleme :

2019-05-14 16:42:07

BATMAN KUTLANIYOR

16 Mayıs 1990 tarihinde İl statüsünü kazanan Batman, yarın İl oluşunun 29. yılına girecek. Vali Hulusi Şahin, Batmanın il oluşunun 29. yılı nedeniyle bir açıklama yaptı. Şahin “Bugün modern bir şehir konumuna gelen Batman İlimizin 29. Kuruluş yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Türkiye’de Petrolun ilk bulunduğu ve üretiminin yapıldığı şehir olan Batman, her ne kadar yeni bir İl olsa da, sahip olduğu binlerce yıllık tarihi ile kadim bir medeniyet şehridir. Son yıllarda birçok alanda yapılan önemli yatırımlar, verimli toprakları ve üretim potansiyeli sayesinde bugün iddialı bir kent konumuna gelen Batman’ı marka şehir yapmak, en iyi noktalara getirmek için hep beraber çalışacağız. Batman’ın sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınması, İlimizin tarihi zenginliklerinin tanıtımı ve turizm potansiyelini değerlendirilmesi, eğitimdeki başarının daha da üst seviyelere çıkarılmasını sağlamak temel hedefimizdir. Batman İlimizin 29. kuruluş yıl dönümünü münasebetiyle, İlimizin gelişip kalkınması adına emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

EŞBAŞKANLARDAN KUTLAMA

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman’ın il oluşunun 29. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Tarihi dokusu ve kültürel değerleri bakımından son zamanlarda yapılan yatırımlarla Batman’ın, marka şehir olduğunu hatırlatan Eş Başkanlar, Batman’ın bölgenin parlayan yıldızı olma potansiyeli taşıdığına ve bunu hakettiğine dikkat çektiler. Elmedine yerleşim biriminin 1926-27 yılı ilkbaharında bugünkü Batman Çayının taşması nedeniyle haritadan silindiğini kaydeden Eş Başkanlar şu açıklamada bulundular: “1937 yılında bucak olan İluh 1940'lı yılların sonları ile 1950'li yılların başlarında bölgede var olan petrol filizlerinin değerlendirilmesi sonucunda büyük gelişme sağladı. 1955 genel nüfus sayımında İluh nüfusunun 4713 olarak kaydedilmesiyle 2 Kasım 1955 tarihinde Belediye teşkilatına kavuşan Batman, ardından alınan kararla 2 Eylül 1957 tarihinde ilçe teşkilatına kavuşmuştur. 1990 yılına kadar çok hızlı bir gelişme yaşayan Batman, 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Türkiye'nin 72. ili olmuştur. Batmanımızı her bakımdan modern ve üreten bir şehir yapmak için elimizdeki imkânları sonuna kadar kullanma kararlılığındayız. Marka şehir olma yolunda emin adımlarla yürüyen ilimizin il oluşunun 29. Yılını kutluyoruz”

YORUM ALANI

Hasan 0000-00-00

Batman harika lar diyarıdır

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.