SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Bakanlıktan Nefrolog istendi

Dün gazetemizde yer alan “600 bin nüfuslu Batmanda Nefroloji Uzmanı yok” şeklindeki habere ilişkin açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu “Bakanlığa Nefroloji Uzmanı için talepte bulunduk, olumlu sonuç bekliyoruz” dedi.

Son Güncelleme :

2019-05-28 17:28:03

Bakanlıktan Nefrolog istendi

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde mevcut durumda görev yapmakta olan bir Nefroloji uzmanının şu an yıllık iznini kullanmakta olduğu ve bayram sonrasında istifa dilekçesi vereceği belirtildi. İl Sağlık Müdürü Pamukçu, bakanlığa Batmana bir Nefroloji uzmanının gönderilmesi için talepte bulunduklarını belirterek, olumlu bir netice beklendiğini söyledi. Pamukçu; “Bu süreç içerisinde hasta mağduriyetini önlemek için gerekli tedbirler zaten alınmıştır. Diyaliz ünitesinde herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için diyaliz sertifikalı 1 dâhiliye uzmanı ve 3 pratisyen hekimle hizmetler yürütülmektedir. Ayrıca daha konforlu sağlık hizmeti sunma noktasında bir süre önce başlatmış olduğumuz diyaliz ünitesinin büyütülmesi çalışmalarında da son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması planlanan üniteye 10 yeni diyaliz makinesi daha ilave edilerek, yeni fiziki mekanı ile hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir” dedi. (Murat Ezgin)

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.