SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

Kadınlar, Emine Bulut için toplandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) kadın meclisi üyeleri, hunharca öldürülen Emine Bulut cinayetine yönelik yapılan basın açıklaması yaptı.

Son Güncelleme :

2019-08-24 14:32:08

Kadınlar, Emine Bulut için toplandı

HDP İl binası önünde düzenlenen basın açıklamasına Belediye eş başkanı Songül kokmaz HDP il eş Başkanı Gülcemal Erdinç, Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın ve kadın aktivistler destek verdi.  HDP kadın meclis üyesi Derya Aslan'ın okuduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Emine Bulut, 10 yaşındaki kızının ve onlarca insanın gözü önünde vahşice katledildi. Son sözleri 'ölmek istemiyorum' oldu. Birkaç gün önce Batman'da eşi tarafından vücuduna aldığı ağır darbelerle hastaneye kaldırılan Emel Hac Hüseyin'in de yaşamını yitirdiğini duyduk. Bu kadınların katili, kadın cinayetlerine iyi hal indirimi uygulayanlardır. Kadın cinayetlerini teşvik edenlerdir, kadın cinayetlerine sessiz kalanlardır. Şiddet üreten bu sistemi değiştireceğimize inanıyoruz. Bu olayı bir kez daha kınıyoruz." denildi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.