SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

HER ŞEY ‘HAFIZ’ OLABİLMEK İÇİN

Son Güncelleme :

2019-10-08 12:58:58

HER ŞEY ‘HAFIZ’ OLABİLMEK İÇİN

Batman’da okul ile birlikte hafızlık eğitimi alan imam hatipli öğrencilerin gösterdikleri gayret takdir topluyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretim Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) beraber yürüttüğü proje kapsamında Batman’da okul ile beraber hafızlık eğitimi de alan imam hatipli öğrenciler mezun olduklarında birer hafız doktor, öğretmen, hâkim ve savcı olmak için uğraş veriyorlar. Erkek öğrenciler için 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu, kız öğrenciler için de Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde öğrenim gören öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek için çaba gösteriyorlar. Geçtiğimiz sene hafızlık eğitimine başlayan öğrenciler 6'ncı sınıfta okurken bu sene ise Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 15 kız öğrencisi ve 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde de 24 erkek öğrenci 5'nci sınıfa başladı. 5'nci sınıfa hafızlık sınıflarında başlayan öğrenciler yaz tatilinde hafızlık eğitiminin ilk temel bilgileri eğitimini alıp 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okul bünyesinde açılan hafızlık sınıflarında devam ettiriyor.

"BÜYÜNCE HAFIZ DOKTOR OLMAK İSTİYORUM"

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde Zehra Yılmaz, "Geçen seneden beri hafızlık yapıyoruz. Hafızlıkla beraber normal derslerin eğitimini de alıyoruz. Derslerimizi çok seviyoruz. Her zaman ders çalışmaya çalışıyoruz ezber yapıyoruz. Her zaman ezberlerimizi veriyoruz. İnşallah eğitimlerimize devam eder ezberlerimizi yaparız. İnşallah hepimiz hafız oluruz. Hepimiz oklumuzu çok seviyoruz. Okulda her gün değişik etkinlikler yapıyoruz. Büyünce hafız doktor olmak istiyorum. İnşallah hepimiz hayalimizdeki mesleği yaparız" dedi. Öğrencilerden Ayşenur Menice, Helen Türk, Nisanur Akman, Şevval Rana Kurul, Tuba Arslan, Ayşe Çetin, İrem Kaçar, Hayrunnisa Tunç, Sude Polat ve Vezire Er Kur'an-ı Kerim'i hazfetmek için çaba gösterdiklerini ifade ettiler. 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.