SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

‘3 bin yıllık tarih’ toplantısı

Son Güncelleme :

2020-01-28 17:35:26

‘3 bin yıllık tarih’ toplantısı

Batman'a bağlı Kozluk ilçesi Oyuktaş köyüne bağlı Yeşilyurt (Gola Mahsi) mezrasında 3 bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen tarihi ‘Erzen Antik Kenti’nin turizme kazandırılması amacıyla 2019 yılında başlanılan kazı çalışmalarının değerlendirildiği “ Erzen Antik Kenti ve Balıklı Göl Kazıları Toplantısı“ Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, ilgili kuruluş temsilcileri, kazı ekibi ile Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Ortaçağ Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meryem Gürbüz katıldı. Kozluk Kaymakamı Osman Bilici tarafından yapılan bilgilendirmeden sonra Batman Müze Müdürü Şeyhmus Genç ve Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim görevlisi Doç.Dr.Meryem Gürbüz’ün sunumlarıyla başlayan toplantıda, 2019 yılında yapılan kazı çalışmaları, elde edilen arkeolojik varlıklar ile tespit edilen sorunlar ve bunların çözümü yönünde atılacak adımlar masaya yatırıldı.

PROJE, BİLİM DÜNYASI İLE PAYLAŞILACAK

Yapılan değerlendirmelerden sonra Erzen antik kenti ve balıklı göl’ün tarih ve turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Valimiz, “ Tahminen Haziran ayında başlayacak 2020 yılı 2.kazı çalışmalarını yine aynı bilimsel titizlikle yapalım ve buluntuları akademik yayınlarla bilim dünyası ile paylaşalım ” dedi.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.