SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

EĞİTİM ŞART!

Son Güncelleme :

2018-11-05 14:35:52

Merhaba değerli okurumuz.

Bir Batmanlı olarak bugün İlimizde en fazla yaşanan iki sıkıntıya değinmek istiyorum.

İlki 3. Etap kapsamında Diyarbakır Caddesi üzerinde yapılan ve vatandaşların spor yapmaları sağlamak, şehir için halk otobüsleri, şehir içi minibüsleri ve bisiklet kullanımı için hizmete giren güzergah, diğeri ise şehir merkezindeki aşırı trafik yoğunluğu be beraberinde gelen yaralamalı, maddi hasarlı kazalara değinmek istiyorum.

Taktir ederseniz her şeyin başında eğitim, insanlık gereği sabır ve tahammül gelmektedir.

Bir araç kullanan insan sabırlı, kurallara uyan ve nizamlı olması gerekir.

Örneğin araban varsa önce o arabayı nasıl kullanacağın önemli, bir yerden bir yere giderken aracını park edince diğer gelecek araçlara zarar vermeden nasıl park edeceğin önemli…

Kendinizi diğer sürücülerin veya işine engel olabileceğiniz insanların yerine koyarak empati duygusu ile hareket etmelidir. Biliyorsunuz Batman belediyesi 1, 2 ve 3. Etap Vizyon Projeleri kapsamında özellikle vatandaşların spor yapmasına olanak sağlamak ve şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik etmek ve vatandaşların arasında yaygınlaştırmak suretiyle belirlenen güzergah önce maviye boyandı ardından yolun bir bölümü dediğim gibi spor ve bisiklet turu için yapıldı. Çalışma güzel. Ayıca, geri kalan diğer yol ise biliyorsunuz sadece Batman belediyesine ait Halk otobüsleri ve şehir içi minibüslerin kullanımı için yapıldı. Gelin görün ki tam bir rezalet yaşanıyor, birçok araç ana yolu kullanmayıp toplu taşımacılıkta kullanılan yolu kullanıyor bu da yetmiyor bir de yüzlerce araç toplu taşımacılıkta kullanılan yolu kendilerine mesken ederek araçlarını park ediyor. Bazı uyanıklar dörtlü sinyalini yakarak üçlü araç park eden var hatta bazı araç sürücüleri biraz daha ileri giderek araçlarını durağa park eden bile oluyor, “yuh artık” demekten başka bir şey söylemek içimden gelmiyor. Ben çoğu zaman bu halk otobüslerine araçlarını nasıl park ettiklerin şahit oluyorum. Otobüs şoförü dakikalarca bekliyor araca çarpamamak için aracın yanından nasıl geçeyim diye.

Bu güzergah üzerinde gelişi güzel park etmeyen araçlara yetkililerin bir an önce çare bulmaları gerekir.

Bir diğer konu ise trafik keşmekeşi… Batman kent merkezinde iki metrede bir araç bulmak mümkün, gerçekten kent merkezinde aşırı araç yoğunluğu nedeniyle birçok noktada adeta trafik kitleniyor, nedeni ise yeteri kadar kurallara uyulmadığından kaynaklanıyor. Herkes ışıklarda geçiş üstünlüğü kendineymiş gibi davranmasa inanın trafik kitlenmez, en önemlisi kent merkezinde aşırı hız birçok sürücü özellikle Diyarbakır caddesi üzerinde adeta caddeyi yarış pistine çevirdi, çoğu zaman araçların yarış halinde olduğunu ve nasıl insanların hayatını riske attığını bizzat görüyorum.

Son zamanlarda sık sık maddi hasarlı, yaramalı ve bazen de ölümle sonuçlanan kazalar yaşanıyor. Gün geçmiyor ki bir cadde bir sokak üzerinde kaza yaşanmasın çoğu aşırı hız ve en önemlisi ise cep telefonu ile konuşmak ve elindeki telefonu kurcalarken yaşanıyor, bazı sürücüler hem araç kullanıyor hem telefonla konuşuyor, bazı sürücüler biraz daha ileri giderek elindeki cep telefonun kamera bölümüne girerek müzikli canlı yayın yapıyor buda kazayı beraberinde getiriyor.

İnanın geçenlerde bir sürücüye gözümle gördüm, adam hem araç kullanıyor hem de telefonun whatsap bölümüne girmiş arkadaşıyla yazışıyor…

Bu sürücü nasıl kaza yapmaz, bu nedenle kazakların en büyükleri bu telefon muhabbetinden yaşanıyor bu nedenle araç sürücüsü araç kullanırken emniyet kemerini önce takacak ardından gözü sadece yolda olacak, bakın o zaman o sürücü kaza yapar mı…

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI