SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN BOĞULUYOR!

Son Güncelleme :

2019-05-08 11:34:54

Sevgili dostlar 

Batman'ın yüzölçümü diğer ilere oranla bir hayli dar ve küçük. 

Bir çukurda diyebiliriz 

Ama bir çok ciddi devlet kuruluşunu barındırıyor 

Bakın bu özelik başka şehirde ok 

Batman gelişirken bir türlü bir yol bulamadı, katlar üst üste yığıldı, durdu. Zira Batman aslında bir çemberin için de ve dışa çıkamıyor. 

Batman'ın büyük bir arazisini TPAO, TÜPRAŞ,  BOTAŞ, Petrol Ofisi, NATO, Havaalanı, Jandarma Komutanlığı  gibi kurumlar paylaşıyor.

Batman'ın yolunu kesen bir diğer unsurda Batman Çayı.

Raman ve Batıraman dağları imara kapalı yerler, dolaysıyla içe doğru bir hal var Batman'da.

Çevredeki tarım alanları ve arsalar da müşterek ne satabiliyorlar ne sattırılıyor, eller ve kollar bağlı maalesef. 

Bu nedenle dışa açılmayan Batman, kendi içinde hem kalabalık hem trafik ile boğuşmakta. 

Artan nüfus ve işsizlik nedeni ile sıkıntılar taşıyan Batman gelişmekte de sorun yaşıyor 

Devletin yaptığı TOKİ evleri peş peşe inşa edilse de işyerlerine olan mesafe ve ulaşım eksikliği sıkıntı yaratığından çok tercih edilmiyor.

Zira TOKİ, bir tarafta hastaneler, resmi kurumlar, okullarla (genelde lise) birbirinden bayağı uzakta.

Aslında bir plansızlık var bu konuda, biri bir köşede diğeri diğer köşede ilginç hakikaten. 

Tren tayları sanki Batman'ı ikiye bölmüşçesine etkiliyor, sağda hastane okul solda sağlık ocağı ilk okul ortaokul.

Hal böyle olunca soldan sağa he rgün bir hareket söz konusu, Hükümet Konağı Adliye, Hastane hep bu yönde ve bu da trafiği büyük ölçüde etkilemekte. 

Yeni açılan Siirt çevre yolu da Batman'ın ilgisini pek fazla çekmedi ve vasat kaldı. Havaalanı yolu da sanayiye kadar ilerledi durakladı.

Zira arsa fiyatları tavan, Hasankeyf yolu ticariye açılsa da insanlar isteksiz, zira alt yapı sorunu mevcut ve yol tamamlanmadı.

Belki barajla beraber bir takım ilerleme olur diye ümitliyim, ama tabi ki şu arşa fiyatları ve müşterek olan tapuların ayrıştırılması şart.

Durum böyle olunca sanırım Batman biraz daha içe bina yapmaya devam edecek. Diyarbakır'ı herkes bilir bir çırpıda her yer yol ve bina oldu.

Harika bir çalışma var sanki yeni bir Diyarbakır çıktı ortaya, Batman bu hamleyi yapamadı keşke yapabilse ve gelişse serpilsek şöyle iç içe olmaktan kurtulsak. 

Bakın Batman yazın bilhassa bir rüzgar almıyor nedeni yapılan koca koca binalar rüzgarı engelliyor ve biz nefes alamıyoruz.

Klimalara mahkum bir hayat sürüyoruz, araçlardan çıkan egzoz gazı da cabası, çok sıcak oluyor gerçekten ama şöyle yükseklere çıktığımız da durum çok farklı, esinti bizi bizden alıyor adeta.

Buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere diğer ilgili bakanlık ve bağlı kurumlarına hatta yerel yönetime sesleniyorum.

Batman'a teni yerleşim yerleri şart yeni,  hastane şart, yeni okullar ve çarşılar şart lütfen vakit geçirmeden projeler üretin ve uygulayın. 

Teşekkürler 

Sevgi ile kalın 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI