SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

BATMAN HANGİ ALANDA ŞAMPİYON?

Son Güncelleme :

2018-03-02 08:20:52

Bahsedeceğimiz şampiyonluk müspet anlamda değil, maalesef menfi bir mana üzeredir. Apartman dikmeyi iyi bilenler, üretime dayalı projeler üretmediği sürece; çocukları ve torunları bu memlekette işsiz birer fert olmaya mahkum olacaktır.


Bu minvalde, işsizlikte şampiyonluğu hiçbir şehre kaptırmayan, her geçen gün işsizlik kervanına yeni birilerinin katıldığı Batmana yatırım yapma zamanının geldiği ve hatta geçte kalındığını vurgulamak isterim. Gerek çevre köy ve ilçelerinden gerekse, dış ülkelerden göçlerin yoğun olduğu bir şehir olması, işsizliğin çoğalmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Batman her geçen gün büyüyor, ama bu büyümeye entegre olarak iş alanları genişletilmiyor. Göze çarpan tek şey insanların, konut ve yaşam yerleri yapmak için birbirleriyle yarışmalarıdır. İstihdam alanları açmak için birbirinizle yarışmanız Batman adına ve işsizler adına daha büyük bir kazanç olur.


Abdullah İbn-i Amr İbni As (R.A.)’dan rivayet edildiğine göre Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: “Geçimini sağlaması gerekenleri ihmal etmek, insana günah olarak yeter”(Ebu Davut)


Batmanda bir başka çarpıcı özellik, adam bütün mal varlığını kaç tane çocuğu varsa, hepsine birer ev yapmak için harcar. Ama o evin içinde yaşayanların ne ile geçineceğini, ne yiyeceğinin hesabını yapmaz. Mantıklı bir yol izlenirse o çocuklara o parayla önce bir iş imkânı sağlanır, ekonomik sıkıntısı giderilir, ardından eve sahip olma imkânı zaten doğar. Asıl olan sahip olduğumuz parayı önce beton yığınına değil, ekonomik sıkıntımızı gidermek için kullanmaktır. Kendi şehrimizde, herkesin ekmeğini kazandığı bir ekmek teknesi olsa, İstanbul’a yâda başka şehirlere gitmeyi kim ister ki, tokluktan, zevkten gitmek bir yana, hiç kimse evini, memleketini, toprağını havasını bırakıp başka şehirlere gitmeyi arzu etmez. Ama eğer memleketimizde karnımız doymuyorsa, o zaman hiçbir şey düşünmeden, başka şehirlere de hata dünyanın en uzak ülkesine de gitmeyi göze alırız. Çünkü açlık gözü karartır, kulağı tıkar, kalbi katılaştırır.


Ebu Mesud El Bedri (R.A.)’dan rivayet edildiğine göre peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: “bir adam Allahın rızasını umarak ailesinin geçimini sağlarsa, harcadıkları onun için biresadaka olur” (buhari)


Çocuklarınızın, gençlerinizin başka şehirlere gitmesini engellemek için, üretken olun, toprak ve mal varlığınızla istihdam alanları açın, paylaşımcı olun, faydanız sadece size olmasın etrafınızdaki herkes sizden yararlanabilsin. Dört duvar kaldırmak gençlerin karnını doyurmaz, sadece onları yağmur ve doludan kurtarır. Allaha emanet olun.

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI