SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İNSAN ÖMRÜ HER GEÇEN GÜN KISALIYOR

Son Güncelleme :

2019-08-21 12:40:38

Merhaba değerli Batman gazetesi okurları.

Yine sizi eskilere götüreceğim, inanın ne varsa eskilerde var, gerçekten her geçen gün geçen yılı arar olduk.

Yaşı ilerlemiş olanlara bir sorun, bir tanesi iyi ki “eskiyi aramıyoruz” demez çünkü ömrümüzden geçen her yılı arar olduk, ne olduysa son 35 yılda oldu. 35 yıl öncesine dek insanlar sağlıklıydı, tek tip hastalıklar vardı.

 Ama günümüzde sağlıksız beslenme ve dünyanın değişen ekolojik dengesiyle birlikte birçok hastalıklarla beraber her geçen gün hızla kanser hastalığı da onu takip etmeye başladı. Eskiden yediğimiz gıdalar olsun soluduğumuz hava olsun hepsi doğa tabiatın gücünden geliyordu. Dünya var olduğu günden beri doğada yetişen meyve sebze ve ismini sayamadığım birçok gıda çeşitleri doğal şekilde toprakta üretilir ve soframıza sağlıklı bir şekilde gelirdi.

Mesela eskiden tek çeşit domates, tek çeşit armut, tek çeşit şeftali vardı. Yıllar önce yazlık meyve sebzeleri yazın, kışın yetişen meyveleri ise kışın görürdük, yine yıllar önce fabrikasyon hayvan ürünleri bu kadar fazla yaygın değildi.

Ama öyle bir dönemde yaşıyoruz ki ne yazı kaldı nede kışı. İnsanlar canları ne çekiyorsa istedikleri zaman bulmaları mümkün bu da beraberinde birçok hastalığı getiriyor.

Sağlıksız beslenme ve sağlıksız gıdalar yüzünden her geçen gün insanlarda türlü türlü hastalıklar yaygınlaştı.

 Eskiden insanlar uzun ve sağlıklı bir şekilde yaşar ve zamanla yaşlılığa bağlı çıkan hastalıklardan dolayı vefat ederlerdi. O dönemlerde 60 veya 65 yaş üstü vatandaşta kalp krizi hastalığı yaşanırdı. Ama günümüzde bu hastalık 30 ile 35 yaşlara düştü.

 Nedenlerin başında insanlar birçok gıdaların genetiklerini (GDO) değiştirerek her türlü hastalıklara davetiye çıkardı.

Öyle teknolojik bir dönemde yaşıyoruz ki artık insan gücüne iş kalmadı her şey oturarak yapılıyor. Bir de insanlar artık hava solamaz hale geldi, yeşillik kalmadı.

Nedeni ise her geçen gün yaygın hale gelen betonlaşma yüksek apartmanlar insanları nefes alamaz hale getirdi.

İnsanlar eskiden pek nadir doktor yüzü görürlerdi, ama günümüzde dünyanın içinde insanların faydalana bileceği tüm gıda ve diğer ürünlerin ayarlarını değiştiren insanlık ne yazık ki kendi kaderiyle oynuyor, bu nedenle Hastaneler tıka basa doluyor .

 Bu nedenle  kanser ve envai çeşit hastalıklar  her geçen yıl artış yaşanmakta. Bu da insan ömrünü her geçen gün kısaltarak insan hayatını tehdit ettiği gibi, hastanelerin doluluk oranı gittikçe artırıyor.

Allah yardımcımız olsun gerçekten gidişat iyi değil bu da gelecek neslin kendilerini ne tür tehlikelerin beklediğinin habercisi gibi gözüküyor. 

İnsanlar çünkü dünyanı ayarıyla oynaya oynaya kendi neslini yok ediyor.

Bu yüzden her konuda eskiyi arıyoruz.

Hoşçakalın

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI