SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

KAZA KADER DEĞİLDİR!

Son Güncelleme :

2019-10-28 10:35:23

Sevgili dostlar

Batman ve çevre yolarında her gün yaklaşık beş aştı trafik kazası oluyor.

Maalesef bazıları da ölümlü kazalar…

Boş yolda şarampole yuvarlanan karşı yöne geçip kaza yapan hatalı solama yapan yayaya çarpan ve buna benzer bir çok sebepli kaza.

Kaza,  “kader değil” hatadır, çünkü araç kullanmak sanıldığı kadar pek basit bir şey değildir, kazaya sebebiyet vermek vebaldi, çünkü “Kaderi insanın çabasına kıldık” diyor dinimiz.

Ehliyetiniz ve tecrübeniz olmalı, kurallara uymalı, trafik levha ve işaretleri dikkate almalıyız.

Değerli dostum mesai arkadaşım Şehmus Ustabaşı her gün sosyal medyada bir sürü maddi hasarlı ölümlü kazayı haberleştiriyor, neredeyse her gün kaza haberine gidiyor, hatta dün sabahın 06.30’unda bile Sason’da yaşanan o üzücü haberi takip etti.

Bu kazalar karşısında üzülmemek elde değil, hem mal hem de can kaybı yaşanmaktadır.

Hele bazı kazalar var ki güler misin, ağlar mısın beli değil!

Adam takla atmış araçtan hafif sıyrıklarla çıkmış muhabirimiz soruyor “nasıl oldu da aracınız takla attı?” verilen cevap “efendim hapşırdım bir baktım tarladayım” bir diğeri “içeri arı girdi kontrolümü kaybettim” bir başkası “telefonum düştü almaya çalışırken karşı şeride geçtim” yani trajikomik haller ve olmaması gereken hatalar bunlar.

Hele bu son çıkan yaya geçidi sıkıntısı yaya haklarını bilmiyor, sürücü ne zaman duracağını bilmeli, araçlara yeşil yanarken geçmeye çalışan yayalar bir tarafta yaya geçidine hızla geliyor ani duran sürücüler kazaya sebebiyet veriyor, yani her şey karman çorman hal böyle olunca da kazalar peş peşe yaşanıyor ve üzücü sonuçlar çıkarabiliyor

Bu konuda eğitim şart bilgilendirme şart hem yataylar bilgilendirilecek hem sürücüler yoksa sıkıntı devam edecek bu şekilde hele Batman trafiğinde!

Yayalar kendinden emin, ‘nasılsa araç durur’ havasındalar ama diyelim araç sizi fark etmedi yada frenleri tutmadı telaş yaptı, fren yerine gaza bastı yaşlıydı bayandı bir çok neden olabilir, yaya yaya geçidini kullanırken kurallara uymalı ve çok dikkat etmelidir, aynı şekilde sürücülerde karşıdan karşıya geçen kişi engeli olabilir yaşlı olabilir çocuklar fırlayabilir oto kontrol çok önemlidir trafikte.

Batman da araç sürücüleri maalesef bir kısmı asabi ve sabırsız…

Sanki bir aceleleri varmış gibi araç kullanıyorlar ve bu da hata yapmalarına beden oluyor, hata da kazaya davetiye çıkarıyor, bütün uyarılara rağmen makas atanlar şehir içinde sürat yapan sürücülerle karşılaşıyoruz.

Oysa altlarındaki bir makine sonuçta ve bu makineyi idare ediyorsunuz ve bu makine güçlü, bilmem kaç beygir gücünde kontrol etmek güç ve zeka isteyen, eğitim isteyen, sabır isteyen bir iş trafikte sabır şart.

Bakın bir keresinde İstanbul’dan ve bir caddeden karşıya geçecez tam yarım saatte geçebildik mesafede yüz ya da yüz eli metre korna çalan yok, sabırla herkes bekliyor, milim milim ilerliyoruz ama ne bir öfke ne bir korna ne bir küfür herkes sırasını bekliyor, bu Batman da olsa her halde korna sesinden kulaklarımız sağır olurdu.

Bizim Batman boydan boya beş- on km, zaten trafikte geçirdiğimi zaman beşle on dakika arası sonra hop ya evdeyiz ya işte İstanbul'da bu süre 2-3 saat düşünün adamlardaki sabrı bu çok önemli bir olay.

Bizler sabırsız ve hızlı olunca kazaya direk davetiye çıkarıyoruz maalesef ,sonra kazaya kadar diyoruz kaderle alakası  yok tedbirsizlik dikkatsizlik sadece.

Trafikte kargaşa olmaması için konulan kurallar vardır. Bunlara uyulmaması durumunda trafik kazaları denilen üzücü olaylar olabilmektedir. Allah her şeyi bir çeşit sebeplere bağlamış, insan bu sebepleri yerine getirirse Yaratıcı da, kulun özgür iradesine bağlı olarak yaratmaktadır.

Teşekkürler

Sevgi ile kalın sevgili dostlar kazasız belasız ..

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI