SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

İMAM HATİP İSMİNE GÖRE OLMALI

Son Güncelleme :

2019-12-11 13:28:06

İmam Hatip Okulları değince, çocuklarımızın dinini, Allah’ını, Peygamberini, ahlakını en iyi öğreneceği yerler aklımıza gelir. Anlaşılan okuldaki zamanın çoğu bu yönde kullanılması lazım, ama gel gör ki bu okullardaki gözlemlediklerimize göre hareket ettiğimiz zaman diğer normal okullarla arasındaki tek farkın okul üzerindeki İmam Hatip Okulu yazısını olduğunu görmekteyiz. İmam Hatip Okullarında dini ve ahlak kültürü üzerine ciddi bir eğitimin verilmediğini görmekteyiz. Buna mukabil Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyurmaktadır: “İyi babaların çocuklarına bırakabileceği en büyük miras, servet değildir; güzel eğitim ve ahlaktır”
Bu okullara çocuklarını gönderen velilerin muhakkak ki beklentileri vardır ve bu beklentilerin de karşılanması en büyük haklarıdır. Bu beklentileri şöeyle sıralayabiliriz.
1-Giyim ve kuşamın İslam’a uygun olması
2-Ahlaki ve temizlik konusundaki hassasiyetleri ile diğer okullara fark atmalı
3-Bir öğrenci imam hatip okulu kapısından içeri girdiği zaman öğretmen, idareci ve büyüklerine vereceği saygı ile başka öğrencilerden ayırt edilebilmeli
4-Namaz vakitlerinde namaza teşvik edilmelidirler. Namazın sadece evde değil de başka alanlarda da kılınması gerektiğini öğrenebilmelidirler.
5-Saygı sevgi ,terbiye, güler yüz ve temizlik konuları ile ilgili,sınıf kapılarına yada koridor duvarlarına ayet,hadis yada büyük İslam alimlerinin sözleri yazılıp ve devamlı olarak değiştirilmelidir.
6-Kuran kerim’de Allah’ın ilk emri “oku” emridir. Ayda bir sefer sınıflar arası kim güzel kuran okur yada kim çok kitap okur yarışmaları düzenlenir ve bunun sonucunda birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler ödüllendirilir.
7-Veliler arası kitap okuma etkinlikleri düzenlenir. Başaralı veli yine ödüllendirilir (çünkü kitap okumaktan habersiz bir anne baba çocuğuna kitap oku diyemez)
10-İmam hatip okulları öğretmenleri, branş önemli değil, sınıflarına girdikleri zaman “selamun aleyküm” diyebilmelidirler.
11-Bir imam hatip okulu öğrencisi dışarıda yürüdüğü zaman insanların ona “sen imam hatipli misin?” diyebilmesi lazım.
12-Ahlaktan, edepten yoksun bir öğrenci doçent mi olmuş, kaymakam mı olmuş, hiç önemi yoktur.
13-Bir imam hatip okulunda görev yapan bayan öğretmene kapanması şartı getirilmelidir. Yoksa benim kız çocuğuma “başörtü ve etek giymek zorundasın” diyen açık giyinen bir öğretmene çocuğumun cevabı ne olabilir? Unutulmasın ki öğretmen modeldir.
14-“Sevmek” kelimesi çok kullanılması lazım. Çünkü bir çiçek nasıl su ile gelişiyorsa öğrenci de sevgi ile büyür gelişir.
Peygamberimiz(s.a.v) başka bir hadisinde şöyle buyurmaktadır: “Çocukları  sevin onlara karşı şefkatli olun, onlara verdiğiniz sözü harfiyen yerine getirin; çünkü çocuklar, onlara rızık verdiğinizi sanırlar. Allah’a emanet olun.

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DİĞER YAZILARI