SON DAKİKA
hava
Advert
Google News

ŞU ELEKTRİK MESELESİ…

Son Güncelleme :

2020-02-19 12:25:07

Batmanda son zamanlarda yaşanan elektrik kesintileri gerçekten bıktırmış durumda.

Esnafı, mahallelisi herkes tepkili.

Yaz-kış bazen de ne elektrik sobası ne de klimaların olduğu dönemlerde elektrik kesintileri sık yaşanmaktadır.

Enerji günümüz hayatının ayrılmaz bir parçası olup, enerjinin kullanılmadığı sektör hemen hemn hiç kalmamıştır.

Bu sebeple iletimi ve dağıtımı en kolay,esnek ve ekonomik olan elektrik enerjisi en uzak noktalara bile kolayca taşınmış ve her alanda günlük hayatın içerisinde yer almıştır.

Özellikle son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle elektrik enerjisine olan gereksinin daha da artmış ve günlük yaşamda elektrik enerjisinin kullanılmadığı bir an bulunmaz hale gelmiştir.

Dolayısıyla elektrik enerjisinin temin, sürekliliği ve güvenilirliği oldukça önem arz etmiştir. Elektrik iletim ve dağıtım sistemi tasarlanırken oluşabilecek risklerle karşı en az elektrik kesintisi oluşacak şekilde ekonomikliği de göz önünde bulundurularak tasarlanır ve buna göre güvenlik ve koruma önlemleri alınmaktadır.

Ancak zaman zaman alınan tüm önlemlere rağmen gerek ekipman gerek insan gerekse hava koşulları gibi sebeplerden elektrik kesintileri yaşanmakta ve günlük yaşamı olumsuz etkilemekte hatta durma noktasına getirmektedir.

İnanın Batmanda elektrik kesintilerinden muzdarip olmayan kimse yok.

Hiç ummadığınız anda bir ‘pat’ diye elektrikler kesilir.

Kabloları yer alına alındı, hatta yer altına alınan yerlerde kaçak oranı düştü ama elektrik düşme oranı bir türlü düşmedi…

Hatlar, sistem, kullanılan malzemeler…

Bence DEDAŞ bunları gözden geçirmelidir.

Kesinti kullanıcılara olan enerji temininin İngiltere’de 3 dakika, İsveç’te 1 dakika, Amerika’da ise 5 dakikadan fazla olması durumu olarak adlandırılır. Bu sebeple kesintinin tanımı kesin olmayıp ülkelere göre farklılık gösterebilmektedir.

Kesintiler kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yapılan bu çalışmada genel olarak etkisi daha büyük ve maliyetli olan uzun süreli kesintiler ele alınmıştır.

 

 

 

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.