?>

Rize-Batman kardeşliği

Önceki gün İlimizde düzenlenen "Rizelilerle Diyalog Buluşması" programında konuşan Vali Ahmet Deniz, Türkiye'de kültürel değerlere yeni yeni sahip çıkmaya başlandığını söyledi.

Elektirk - Elektronik - 55 yıl önce

Rizem Kültür ve Turizm Derneğinin "Doğu Karadeniz Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi" kapsamında, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Rizelilerle Diyalog Buluşması" programı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan, katılımcılara Karadeniz ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, "Doğu Karadeniz Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Köprü Projesi" ile Doğu Karadeniz ve 6 ili kapsayan Güneydoğu Anadolu Bölge'si arasında kardeşlik ve turizmin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Açılış konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Vali Ahmet Deniz, insanı, doğası, kültürü, örfü, âdeti ve geleneğiyle Türkiye'nin her yerinin ayrı bir güzellikte olduğunu belirtti.

TURİZM HIZLA GELİŞİYOR

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, son yıllarda çok büyük bir değişim ve gelişim içerisinde olduğunu anlatan Deniz, "Türkiye her alanda gelişiyor. Kültürel değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Özellikle Türkiye'de maalesef bu öz eleştiriyi yapmak lazım. Kültürel değerlerimize daha yeni yeni sahip çıkmaya başladık. Restorasyonlar yapmaya başladık. Bunlar bizim önemli değerlerimiz. Turizm dünyada çok hızlı gelişiyor. Türkiye 1990'larda belki turizmden 3-4 milyar dolar gelir elde ederken şimdi, 2 yıl önce 35 milyar dolar elde etti. Bir kriz oldu, Türkiye'de bazı sıkıntılar yaşandı. Hâlâ 30 milyon kişi, 35 milyar dolar hedefi olmuş bir ülkedir." dedi.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ İSTEMİYORLAR

 

Türkiye'nin 2023 hedefinde 50 milyar dolar turizm geliri ve 50 milyon turist olduğunu bildiren Deniz, "Ülkemiz Karadeniz'iyle, doğusuyla, güneyiyle, Ege'siyle, kumuyla, deniziyle, tarihiyle, doğa turizmiyle, alternatif turizmlerle bunu çok rahat yakalayabilir. O potansiyeli var. İşte bu tür projelerle bir taraftan turizmi geliştirirken, bir taraftan da insanlarımızın birbirini tanıması gerekiyor. Türkiye'de bir bölücü terör örgütü yıllardır zalimce eylemler yaptı, insanlarımızı katletti. Bunların amacı bir önyargı oluşturmaktır. 'Türkiye'de bir iç savaş çıkarır mıyız?' hedefindeydi ama başaramadılar." şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Deniz, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Aydoğan'a Batman'ın kültür envanterini oluşturan eserleri hediye etti. (Numan Ezgin)

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Güncel İş İlanları

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

Doktor çiftinin mutlu günü

1970-01-01 02:33 - SAĞLIK

Kuyumcular tedirgin!

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Batman'da onlarca kişi ihraç edildi

1970-01-01 02:33 - SPOR

EŞİNİN CİNSEL ORGANINI KESTİ

1970-01-01 02:33 - -

Lojman kira bedelleri belli oldu

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

NASIROĞLU'NDAN İŞİTME ENGELLİLERE MORAL ZİYARETİ

11:04 - YEREL

BAYKARA, BATMAN VALİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

10:55 - YEREL

BATMAN’DA BİR İLK: YER FISTIĞI EKİMİ BAŞLADI

10:44 - YEREL

“FESTİVALİN RUHU VE COŞKUSU BATMAN’DA TUTTU”

10:31 - YEREL

PETROLÜN EMEKTARI TPAO’DA ANILARLA BULUŞTU

17:10 - YEREL