?>

ÇILGIN PROJE!

Sporda devrim yapmaya hazırlanan Batman Belediyesi, inanılmaz bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Bünyesinde barındırdığı 4800 sporcu için ilk etapta tesis girişimleri başlatan belediye yetkilileri, şimdi ise adeta bir “Spor Köyü” kurmak için kollar

KÜLTÜR - 55 yıl önce

BU KÖYDE YOK YOK!

Muhteşem proje hakkında edindiğimiz bilgilere göre,  Aydınkonak ve Kösetarla köylerinin kuzeyinde yer alan Batman’a 3-4 kilometre uzaklıktaki hazineye ait 230 dönümlük arazinin 50 dönümünü alan Batman Belediyesi, burada resmi müsabakaların oynanabilmesi için 1000 seyirci kapasiteli 1 adet futbol sahası, 4 adet futbol antrenman sahası, 3 adet cep spor salonu, 1 adet buz pateni sahası, 1 adet Atletizm sahası, 1 adet Kapalı yüzme havuzu ve en önemlisi 100 sporcunun konaklayabileceği içerisinde kafe ve restoranın yer alacağı, beş yıldız otel kalitesi ve şıklığında adeta bir spor köyü kuracak. Öte yandan 50 dönümlük arazinin tüm çevresinde vatandaşların spor yapabilmesi içinde yürüyüş parkuru olarak dizayn edilecek.

“BUGÜN BENİM İÇİN BAYRAM”

Önemli proje öncesinde Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’un Aydınkonak tesislerinde antrenman yapan belediyespor alt yapısındaki yüzlerce çocuğu gördükten sonra şu ifadeleri kullandığı öğrenildi. Aksoy; “Ben bu tabloyu gördükten sonra bugün benim için bayramdır. Bu çocuklar için ne gerekiyorsa yapacağız. Öyle tesis yaptık bitti değil, öyle bir şey yapacağız ki, her şey 5 yıldızlı otel konforunda olacak.” dediği belirtildi. Bu konuşmanın birkaç gün sonrasında bakanlıktan gelen hazine arazisinin müjdesi sonrasında ise Şevket Aksoy, Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin’e “tüm işlerin bir yana, bu iş bir yana, bir an önce bitirilmesini istiyorum” talimatını verdi öğrenildi.

KÖYÜN PROJESİ HAZIRLANIYOR

230 dönümlük arazi içerisinde 50 dönümlük alanın resmi yazısı geldikten sonra hemen projeyi hazırlamaya başladıklarını belirten Başkan Yardımcısı Murat Şahin, “Birkaç gündür zamanımın büyük bir kısmını bu projeye ayırıyorum. Bu alanın henüz bir ismi yok, kendi aramızda ‘spor köyü’ olarak adlandırıyoruz. Şunun bilinmesini istiyoruz, dediğimiz gibi burası bir tesisten öte tam bir spor köyü olacak büyüklükte. Bünyemizde 18 branşta faaliyet gösteren 4800 sporcu ve gelecek için tasarlayacağız burayı. Tabi ki halkımıza da açık olacaktır. Amacımız, Batman sporunun geleceği için son dereceli önemli olan bu projeyi 2018 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete açmaktır.” dedi. (Murat Ezgin)

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Güncel İş İlanları

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

Doktor çiftinin mutlu günü

1970-01-01 02:33 - SAĞLIK

Kuyumcular tedirgin!

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Batman'da onlarca kişi ihraç edildi

1970-01-01 02:33 - SPOR

EŞİNİN CİNSEL ORGANINI KESTİ

1970-01-01 02:33 - -

Motosiklet kazası: 1 ağır yaralı

1970-01-01 02:33 - Çicekciler

İlgili Haberler

BATMAN'A GURUR VEREN BAŞARI

09:50 - KÜLTÜR

EN İYİ SESLER BELİRLENDİ

13:28 - KÜLTÜR

MÜZİK KOROSU'NA SÜRPRİZ KONUK

15:11 - KÜLTÜR

BATMAN'DA KİTAP ŞÖLENİ

14:10 - KÜLTÜR

KÜLTÜREL MİRAS VE İKLİM İÇİN SANAT ORTAKLIĞI

11:34 - KÜLTÜR

Günün Manşetleri

BATMAN’A 951 KONUTLUK DEV PROJE

16:22 - GÜNDEM

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

16:20 - GÜNDEM

ÖĞRENCİLER CAN DOSTLARI ZİYARET ETTİ

15:57 - YEREL

BATMAN'DA ARICILAR KOVAN BAKIMINA BAŞLADI

15:53 - YAŞAM

LASTİK UZMANLARINDAN SÜRÜCÜLERE YAZ ÇAĞRISI

14:30 - YEREL