?>

Engelleri aşamadılar!

Kozluklu engelli kardeşlerin dramı...

GÜNDEM - 55 yıl önce

Kozluk ilçesi Yamaçlı Mahallesinde ikamet eden Akboğa ailesinin doğuştan fiziksel engelli iki kız çocuğu Elif (17) ve Hatice (14) ilçede devam eden altyapı çalışmalarında bozulan, çamur ve çukurdan geçilmeyen yolların mağduru oldu. Tekerlekli sandalyeyle bozuk yollarda okula gitmeye çalışan İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Elif Akboğa, yapılan altyapı çalışmalarıyla birlikte tamamen bozulan yollardan dolayı okula gidip gelmekte sıkıntı yaşıyor.

Yağışlı havada çamur deryasına dönen yolda tekerlekli sandalyeyle okula gidemeyen çocukları için araç temin eden baba Abdullah Akboğa, çocuklarının okula rahat gidip gelecekleri bir yol istiyor. Yaşadıkları mağduriyeti anlatan ve son yıllarda engelli haklarını korumayla ilgili birçok kanun çıkartılıp düzenlemelerde bulunulduğunun altını çizen Akboğa, yaşanan mağduriyetin engelli haklarına saygısızlık olduğunu belirtti. Yaşanan sorunu belediye yetkililerine birkaç defa bildirmelerine rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini belirten baba Akboğa, yetkililere seslenerek, “Bizler de vatandaş değil miyiz? Bizler de hizmeti hak etmiyor muyuz?” diye sordu.

“YOLLARIMIZIN YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Yollarının çok bozuk olduğunu ve özellikle kış aylarında yolu kullanamadıklarını söyleyen Akboğa, “Engelli kızım İmam Hatip 9'uncu sınıfta okuyor ve okula gidip gelmekte. Altyapı için boruları çektiler ve yollarımız bozuldu. Yollarımız çok bozuktur. Gidip gelemiyoruz. Babam da hastadır. Yol olmadığından sürekli çocuklarımla uğraşmak zorunda kalıyorum. Babamın da yanına gidemiyorum. Ya kızıma ya da babama bakmam gerekiyor. Amcamı gönderdim belediyeye, belediye başkanı diyor ki bütün yollar da bozuktur. Bütün insanları bir kefeye bırakıyor. Kızım engellidir, gidip gelemiyor bu yollarda. Yollarımız niçin yapılmıyor? 10 defadır kendilerine söylüyoruz hâlen yapılmadı. Biz vatandaş değil miyiz? Eğer bu ülkenin bir vatandaşıysak yolumuzun yapılıp mağduriyetlerimizin giderilmesi gerekiyor. Belediyeden yolu bir an önce yapmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haftanın Öne Çıkanları

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

Güncel İş İlanları

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

Doktor çiftinin mutlu günü

1970-01-01 02:33 - SAĞLIK

Kuyumcular tedirgin!

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Batman'da onlarca kişi ihraç edildi

1970-01-01 02:33 - SPOR

EŞİNİN CİNSEL ORGANINI KESTİ

1970-01-01 02:33 - -

Motosiklet kazası: 1 ağır yaralı

1970-01-01 02:33 - Çicekciler

İlgili Haberler

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

16:20 - GÜNDEM

BATMAN’A 951 KONUTLUK DEV PROJE

16:22 - GÜNDEM

İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİNDEN GAZZE’YE DESTEK

14:05 - GÜNDEM

ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

09:55 - GÜNDEM

CANSUYU DERNEĞİ 2025 KURBAN HİSSE BEDELLERİNİ AÇIKLADI

17:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN’A 951 KONUTLUK DEV PROJE

16:22 - GÜNDEM

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

16:20 - GÜNDEM

ÖĞRENCİLER CAN DOSTLARI ZİYARET ETTİ

15:57 - YEREL

BATMAN'DA ARICILAR KOVAN BAKIMINA BAŞLADI

15:53 - YAŞAM

LASTİK UZMANLARINDAN SÜRÜCÜLERE YAZ ÇAĞRISI

14:30 - YEREL