?>

‘Tekli eğitim’e doğru

Okul müdürleriyle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Bakanlığın 2019 yılının sonunda ülke genelinde tekli eğitime geçmeyi hedeflediğini söyledi. Toplantıya; Kurtaran'ın yanı sıra, şube müdürleri Abdurrahman Kardaş, İshak Büyükkaya ve

EKONOMİ - 55 yıl önce

 

Şube müdürlerinin kendi sorumluluk alanlarındaki bilgilendirmelerinin ardından okul müdürlerine konuşan Kurtaran, "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesi ile düşünen, tartışan ve üreten bir nesil yetiştirmeyi hedeflerini ifade etti. Kurtaran, "Bakanlığımız 2019 yılının sonunda ülkemiz genelinde tekli eğitime geçmeyi hedeflemektedir. Bizde bu değişim için fiziki olarak hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. İhtiyacımız olan derslik sayısını hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Tabi fiziki iyileşmenin yanında eğitim sistemimizin niteliğini arttırıcı çalışmalara da önem vermeliyiz. Öğrencilerimizin niteliğini arttırmak için yapılan çalışmaların hepsi gönül işidir. İdareci ve öğretmenlerimizin içten ve samimi bir şekilde görevlerinin de ötesinde büyük bir şevkle yaptıkları çalışmalar sayesinde eğitimin niteliği artar. Bir idareci öğrencilerin yüreğine dokunduğu ve öğretmenlere güzel bir çalışma ortamı hazırladığı zaman nitelikli bir eğitim ortamı hazırlamış olur." dedi. 

YÜZDE 30’LARDAN, YÜZDE 94’LERE…

Eğitime nitelik kazandırmaya temelden başlamak gerektiğini aktaran Kurtaran, "Bizler de bunun farkında olduğumuz için geçtiğimiz yıl okul öncesi eğitim alanında yaptığımız çalışmalar sayesinde yüzde 30'larda olan okul öncesi okullaşma oranımızı yüzde 94'ler seviyesine çıkarmayı başardık. Bu yıl okul öncesi eğitimi gören öğrencilerimiz önümüzdeki yıl birinci sınıfta olacaklar ve bu durum ilerleyen yıllarda eğitimin niteliğine yansıyacak." diye konuştu.

"KİTAPLA BULUŞMAYAN ÇOCUĞUMUZ KALMASIN"

Bir diğer çalışmalarının da öğrencilere kitap okuma kültürünü kazandırmak olduğuna işaret eden Kurtaran, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz bu konuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 'Batman Her Yerde Okuyor' projemiz kapsamında okul kütüphanelerimizi zenginleştirmek amacıyla yeni kitaplar aldık ve bu kitapları okul kütüphanelerimize gönderdik. Kitap almaya ve sizlere ulaştırmaya devam ediyoruz. İstiyoruz ki kitapla buluşmayan çocuğumuz kalmasın. Kitap okumak çocuklarımız için bir kültür haline gelsin. Kitaplar okul kütüphanelerinin raflarında durmaktan tozlanmaya yüz tutmasın. Sizlerden ricam okullarınızdaki bütün öğrencilerinize tatil günlerinde okumaları için okul kütüphanelerinden kitap verin." ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ; DÜŞÜNEN, TARTIŞAN VE ÜRETEN BİR NESİL YETİŞTİRMEKTİR"

Öğrencilerin proje çalışmalarına katılmalarının sağlanması gerektiğini vurgulayan Kurtaran, son olarak şunları söyledi: "Biz bu yıl ortaöğretim de bilimsel projeler alanında 81 il içinde 745 proje sunarak 4'üncü il olma başarısını gösterdik. Bu başarıda bizi sevindiren durum çok sayıda öğrencimizin bu çalışmalarda yer almış olmasıdır. Bu projelerle hedefimiz; düşünen, tartışan ve üreten bir nesil yetiştirmektir. Bu gün çeşitli projeleri hayata geçiren öğrencilerimiz yarın bu projeleri gerçeğe dönüştürecekler inşallah. Proje çalışmalarını öğrencilerimizde bir alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Öğretimde bunu başardık ve temel eğitimde okullarımızda da başarmak için gayret etmemiz gerekiyor. Orta öğretimdeki proje başarımızın aynısını temel eğitimde de göstermeliyiz."

Toplantı okul müdürlerinin görüş ve öneriyle sona erdi. (İsmail Güneş)

Haftanın Öne Çıkanları

BATMANDA NEVROZ NE ZAMAN KUTLANACAK?

1970-01-01 02:33 - GÜNDEM

LİDER GELİYOR

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Tekstilin başkentine yeni yatırım

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Esnaf, ithal et olayına sıcak bakmıyor

1970-01-01 02:33 - MAGAZİN

Cami için yardım çağrısı

1970-01-01 02:33 - DÜNYA

BATMAN, BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Amedspor’dan önce kaptık!

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

14. HAFTA TAMAMLANDI

1970-01-01 02:33 - KÜLTÜR

Batman’da 1 travesti şoku daha!

1970-01-01 02:33 - SPOR

Prof. Ayhan basınla buluştu

1970-01-01 02:33 - Elektirk - Elektronik

İlgili Haberler

BATSO BAŞKANI DEMİR, İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

15:54 - EKONOMİ

MISIR ÜRETİCİLERİ MALİYETLERDEN DERTLİ

11:06 - EKONOMİ

22 BİN DÖNÜM ARAZİ EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

10:24 - EKONOMİ

MERMERCİLER SİTESİ KURULUMUNDA SONA GELİNDİ

13:29 - EKONOMİ

Batman Tarım Müdürü: Sera Projesiyle Üretimi Artıracağız

12:09 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

PETROLÜN EMEKTARI TPAO’DA ANILARLA BULUŞTU

17:10 - YEREL

MUCİZE GERÇEKLEŞİR Mİ?

17:06 - SPOR

365 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM

17:05 - YEREL

BATMAN’DA KAÇ ÖĞRENCİ OKUYOR, OKULLARDA SON DURUM NE?

17:04 - EĞİTİM

Kültür İlkokulu’ndan 400 Ünite Kan Bağışı

16:58 - SAĞLIK