Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı M.Selman Nasıroğlu, "Filistin Toprak Günü" gösterilerine İsrail askerlerinin gerçek mermi ile müdahale etmesi sonucu 15 Filistinli’nin şehit edilmesine ve yaklaşık bin 400 Filistinli’nin yaralanmasına ilişkin açıklamada bulundu. İsrail vahşeti, Batmandaki sivil toplum örgütlerinin de gündeminde. Olayı İsrail vahşeti olarak nitelendiren ASKON Başkanı Nasıroğlu, eli silahlı teröristleri makamlarında ağırlayanların, terör örgütleri için nasıl destek vereceklerini şaşıranların İsrail terörüne karşı sessiz kalmalarına şaşırmadıklarını belirterek, “Dünya Filistin’e kör ve sağır” nitelendirmesinde bulundu.
“İSRAİL TERÖRÜNE KARŞI KINAMADAN ÖTEYE GEÇİLMİYOR”
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Batman Şube Başkanı M.Selman Nasıroğlu, açıklamasında “Filistin topraklarını her geçen gün işgal eden İsrail, ‘Filistin Toprak Günü’ gösterilerinde yine masum ve sivil halkı katletti. İsrail uluslararası hukuk sistemini hiçe sayarak katliamlarına devam ediyor. BM Başta olmak üzere, kendilerini insan haklarının yegâne savunucusu olarak tanıtan ülkelerin konuya ilişkin sadece kınama açıklamaları yapmaları İsrail’e pervasız hareketleri için cesaret veriyor. Eli silahlı teröristleri makamlarında ağırlayanların, terör örgütleri için nasıl destek vereceklerini şaşıranların İsrail terörüne karşı sessiz kalmalarına şaşırmıyoruz” dedi.
ÇÖZÜMÜN İÇİN FİLİSTİN HALKI İLE DAHA ÇOK DAYANIŞMA GEREKİYOR
ASKON Başkanı Nasıroğlu, daha fazla dayanışma gerektiğini belirterek “Filistin meselesinin çözümü başta ABD ve Batılı ülkelerin inisiyatifine bırakılmamalı. Bu konuda halkımızın Filistin halkı ile dayanışmasını daha da çok güçlendirmesi gerekiyor. Onları asla ve asla yalnızlık duygusuna itmemeliyiz. Her ortamda kucaklamalı, her türlü desteği vermeliyiz. Uluslararası mecralarda vicdan sahiplerini harekete geçirecek lobi çalışmalarını en baskın şekilde yürütmeli ve İsrail vahşetini tüm dünyaya yaymalıyız” şeklinde konuştu.