?>

2 aydır parklarda yaşıyor!

'Eşinin beyanıyla evden uzaklaştırılan' yaşlı adam 2 aydır parklarda yaşıyor!

YAŞAM - 1 yıl önce

Şiddet uyguladığı iddiası üzerine yeni evlendiği kadının şikâyetiyle hakkında evden uzaklaştırma kararı alınan 73 yaşındaki Mehmet Ali Durmuş, 2 aydır park ve camilerde kaldığını belirterek, 'kadının beyanı esastır" maddesinin suistimal edildiğine dikkat çekti.
Batman'da ikamet eden Mehmet Ali Durmuş (73), 6 yıl önce vefat eden eşinin ardından 4 ay önce ise A. A. isimli bir kadınla ikinci bir evlilik yaptığını söyledi.
Kaldığı dairenin tapusunu evlendiği kadının üzerine yaptıktan sonra eşinin evde huzursuzluklar çıkarmaya başladığını ileri süren Durmuş, kadının dolandırıcı olduğunu ve planlı bir şekilde hareket ettiğini savundu.
Evde çıkan tartışma sonucu eşinin kendisini polise şikâyet ettiğini, böylece hakkında evden uzaklaştırma kararı alındığını belirten Durmuş, 2 aydır park ve camilerde yatıp kalktığını söyledi.
Sadece kadının beyanının esas alınmasının büyük bir haksızlık olduğunu vurgulayan Durmuş, söz konusu maddelerin adil bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
" EVLİLİĞİM İŞKENCEYE DÖNDÜ"
Başından geçen olayı anlatan Durmuş, "73 yaşındayım. 6 yıl önce hanımım vefat etti. Vefat ettikten sonra 4 ay önce A. A'yla bir evlilik yaptım. A.A sonradan dolandırıcı çıktı ve beni dolandırdı. Ben ona güvenmiştim. Resmi nikâhımızı yaptıktan sonra evimin tapusunu onun üzerine yaptım. Tapuyu A. A'nın üzerine aldıktan sonra evliliğimiz işkenceye dönmeye başladı ve eşim kendi kendini dövmeye başladı. Kendi kendine çeşitli bahaneler çıkarmaya başladı. Bana 'Seni istemiyorum. Seni sevmiyorum. Ben seninle evlilik yapamam.' dedi. Bir türlü bu bayanla anlaşamıyorduk." diye konuştu.
" EVDEN UZAKLAŞTIRILDIM"
Eşinin kendisine hakaretlerde bulunduğunu ifade eden Durmuş, "O da yetmedi polisi arayıp hakkımda şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine polis gelip beni evden uzaklaştırdı. Bu yasayı kabul etmiyorum. Bu yasa erkeklerin mağdur olmasına neden oluyor. Mağduriyetlerin giderilmesi için devletin bu yasayı kaldırmasını istiyorum. Evden uzaklaştırıldığımdan beri iki aydır parklarda ve camilerde yatıyorum. Kimse de beni sahiplenmedi." dedi.
" BİRİKİMİMİ ELİMDEN ALDI"
Evlendiği kadının daha önce de 4 evlilik yaptığını, evlendiği kişileri ise dolandırdığını iddia eden Durmuş, "Bu bayan aynı zamanda dolandırıcıdır. Belki de onun arkasında organize şebeke var. 73 yaşında bu halimle ben parklarda ne yapacağım? Nasıl dayanacağım? 73 yıllık bir birikimim vardı, onu da bu bayan gelip beni kandırıp evimden uzaklaştırdı." ifadelerini kullandı.
İki aydır parklarda yatıp kalktığını dile getiren Durmuş, şöyle devam etti: "Kadın evimi işgal etmiş durumda. Bu kadın evimize geldiğinde sadece üzerindeki elbiseyle geldi ve evimi işgal etmiştir. Bu nasıl adalet? Bu ne kanun? Bu nasıl yasa? Uzaklaştırılmadan sonra iki defa dilekçe vermeme rağmen kabul edilmedi. Sanki erkeklere hiçbir söz hakkı tanınmıyor. Erkeklere adalet yok. Adalet sanki bayanlara tek var. Yetkililerden talebim yaşadığım bu mağduriyettin bir an önce giderilmesi ve evimin bana geri verilmesidir." 
Haftanın Öne Çıkanları

Düğünde kavga çıktı

2023-09-18 11:30 - GÜNDEM

Batman, Kütüphane Kenti Olacak

2023-09-17 17:45 - RÖPORTAJLAR

Cami iskelesi çöktü: 1’i ağır 3 yaralı

2023-09-17 12:05 - GÜNDEM

Terasta yangın

2023-09-15 18:04 - GÜNDEM

2 aydır parklarda yaşıyor!

2023-09-22 16:44 - YAŞAM

Süper Loto rekor ikramiye kazandırdı!

2023-09-20 09:51 - GÜNDEM

Bakan Şimşek, New York'ta konuştu

2023-09-20 17:51 - DÜNYA

Su kuyusunda zehirlenme: 5 Yaralı

2023-09-18 16:47 - GÜNDEM

Kanal 46’dan ilginç Batman tanıtımı!

2023-09-21 16:29 - GÜNDEM

Şarj istasyonu sayısı artıyor

2023-09-20 11:22 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

Esnaf: "Kışlık Ürünler Elimizde Kaldı"

17:31 - YAŞAM

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması İçin Hazır

17:18 - YAŞAM

REAL KONAK HOTEL, EMITT 2025’TE

17:14 - YAŞAM

Ruhsatsız Spor Salonları Kapatılacak

17:07 - YAŞAM

MÜZİK KOROSU’NDAN UNUTULMAZ KONSER

16:14 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BAŞKAN HAMİT TUTUŞ CHP'DEN İSTİFA ETTİ

19:59 - SİYASET

BATMAN’IN KALKINMASI İÇİN MÜSİAD’DAN YENİ STRATEJİLER

18:16 - EKONOMİ

MEMUR-SEN’DEN VAKIFBANK ANADOLU LİSESİ’NDEKİ ATAMAYA TEPKİ

18:13 - EĞİTİM

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI'NDAN AÇIKLAMA

18:06 - GÜNDEM

Depremin İkinci Yılında Anma Töreni

17:56 - GÜNDEM