?>

Anne ve Bebek Sağlığı için önemli adım

SAĞLIK - 1 yıl önce

İlimizde anne ve bebek sağlığını korumak amacıyla Vali Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in himayelerinde Sason Devlet Hastanesi’nde "Gebe Oteli" hizmete açılarak, Anne ve bebek sağlığı için önemli adım atıldı.
Açılış törenine; Sason Kaymakamı Murat Mete, Dr. Ayten Canalp, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, Sason Belediye Başkanı Mehmet Şafi Yavuz, Sason Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Karagözoğlu, ilçe kamu kurum müdürleri, sağlık yöneticileri ve çalışanlar ile vatandaşlar katıldı.
HASTANE KOŞULLARINDA HİZMET
Özelikle kış aylarında yaşanan olumsuz hava şartlarından kaynaklı ulaşımda aksamaların yaşandığı Sason köylerindeki gebe vatandaşların kalacağı misafirhanede; sosyal sebeplerle doğum esnasında sağlık kurumuna erişiminde problem olabilecek gebelerin tespiti yapılır, bu gebeler planlanan merkezlere nakledilir, misafir edilir ve hastane şartlarında doğumlarını gerçekleştirirler. Doğum sonrası anne ve bebeklerin sağlık durumları uygun hale getirildikten sonra tekrar evlerine dönmeleri sağlanır.
Gebe Oteli, Sason'da anne ve bebek sağlığını koruma amacı güden önemli bir hizmet sunuyor. Bu hizmet, anne ve bebek sağlığını korumak için atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.
EV KONFORUNDA HİZMET
İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, "Bu kapsamda Hastanemiz lojmanlarına ait 2 adet dairemiz ev konforunda hizmet vermektedir. Ayrıca hastalarımız için her gün 3 öğün yemek hizmeti de sunulacaktır" şeklinde açıklamada bulundu. 
Haftanın Öne Çıkanları

TPAO’da mülakat sonuçları belli oldu

2023-11-03 17:54 - GÜNDEM

Kaza sonrası yangın çıktı

2023-11-06 22:00 - GÜNDEM

Kazada hayatını kaybedenlerin kimliği belli oldu

2023-11-07 00:03 - GÜNDEM

Çevreyolunda kaza

2023-11-02 20:15 - GÜNDEM

Binanın 11. katında yangın çıktı

2023-11-05 10:59 - YAŞAM

Kent merkezinde kovalamaca

2023-11-02 14:20 - GÜNDEM

Bu acıya yürek dayanmaz!

2023-11-07 17:06 - GÜNDEM

500 yataklı hastane izolatörleri kuruluyor

2023-11-01 17:32 - SAĞLIK

Kaçakçılık Operasyonu’nda 8 kişiye işlem

2023-11-08 11:41 - -

Hasankeyf eski haline kavuşacak

2023-11-07 15:57 - YEREL

İlgili Haberler

BATMAN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UZM. DR. MURAT SOLMAZ GÖREVE BAŞLADI

15:06 - SAĞLIK

BATMAN İl SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE UZM. DR. MURAT SOLMAZ ATANDI

16:37 - SAĞLIK

SAĞLIK-SEN BATMAN ŞUBESİ’NDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

13:04 - SAĞLIK

LITTLE CHEF MUTFAK SETİ TOPLATILIYOR!

13:54 - SAĞLIK

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Baskı ve İhlal İddiaları

16:43 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL