?>

AYKOME ile acil su toplantısı yapıldı

GÜNDEM - 2 yıl önce

Vali Canalp, “Ne gerekiyorsa yapılsın”
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 25 Haziran 2023 Pazar günü kent genelinde yaşanan su kesintisi nedeniyle olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp’in başkanlık ettiği toplantıda belediye birim müdürleri ve bazı kurum temsilcileri hazır bulundu. Halkın en temel ihtiyacı olan su ihtiyacının karşılanmasında gerekli önlemlerin alınması için talimat veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp, Batmanlılara su temini için kesintilerin minimum seviyeye getirilmesine yönelik "Halkımız için ne gerekiyorsa yapılsın" talimatı verdi.
Ek tedbirler görüşüldü
Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda kısa adı AYKOME olan Altyapı ve Koordinasyon Merkezi’nde altyapı ve üstyapı çalışmalarında; Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arası iletişim ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi için ek tedbirlerin alınması gündeme geldi.
460 bin nüfusa sahip Batman’ın içme suyunun 42 kuyudan temin edildiğini ifade eden Belediye Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, hafta sonu yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Vali Canalp’e brifing sundu.
Önemli kararlar alındı
Olağanüstü toplantıda alınan kararlar ise şu şekilde sıralandı;
- Yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçmek amacıyla DEDAŞ’a alternatif hat için çalışma başlatılması kararlaştırıldı.
- Altyapıya zarar gelmemesi ve vatandaşların su kesintisine neden olabilecek altyapıdan kaynaklı aksaklıkların önlenmesi ve tedbirlerin artırılması için daha dikkatli olunması yönünde kararlar alındı.
- İller Bankası marifetiyle Altyapı Master Plan çalışması için sahada fizibilite çalışmalarına başlandı.
- Batman’ın yaklaşık 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan Silvan Barajı’ndan su temini ile ilgili proje işlemleri 2023 yılı yatırım programına alındı.
- Yaşanan kesinti sonrası 5 yeni su kuyusu devreye alındı, problem yaşanmaması adına su kuyusu açma çalışmaları devam edilecek.
- Kayıp kaçak su kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimler sıkı bir şekilde devam edecek.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANLI ZEKERİYA KAYA, BAKAN YARDIMCISI OLDU

2023-06-23 10:55 - GÜNDEM

20 BİN METREKARELİK ALAN PARK OLACAK

2023-06-22 17:13 - YEREL

BELEDİYE TANDIRLARI YENİLENİYOR

2023-06-20 16:32 - YAŞAM

BEŞİRİ'YE YENİ HÜKÜMET KONAĞI YAPILACAK

2023-06-22 14:04 - YEREL

BATMAN'DA EKMEĞE ZAM GELDİ

2023-06-23 10:56 - GÜNDEM

Batman’a yeni kompleks bir Kent Mezarlığı yapılıyor

2023-06-25 16:54 - YEREL

Tanrıseven’e İngiltere’den ödül!

2023-06-26 18:08 - DÜNYA

ENES KILIÇ NEREDE?

2023-06-20 17:09 - GÜNDEM

DEDAŞ’TA GÖREV DEĞİŞİMİ

2023-06-21 13:47 - YAŞAM

İHD’de yeni yönetim seçildi

2023-06-25 17:36 - GÜNDEM

İlgili Haberler

SİVİL AYAĞI YARGILANMALI, MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

12:23 - GÜNDEM

BATMAN’DA KIRGIZİSTANLI KADIN, ÖLÜ BULUNDU

12:25 - GÜNDEM

BAKANLIK SÜREYİ UZATTI

09:30 - GÜNDEM

ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

09:25 - GÜNDEM

12 KENTTE OKULLAR TATİL

09:20 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

10 VATANDAŞ VEFAT ETTİ

12:56 - YEREL

BATMAN’DA KIRGIZİSTANLI KADIN, ÖLÜ BULUNDU

12:25 - GÜNDEM

SİVİL AYAĞI YARGILANMALI, MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

12:23 - GÜNDEM

BİRİNCİ CADDE ESNAFINDAN ÇÖZÜM ÇAĞRISI

12:20 - YEREL

AFETLERE HAZIRLIK ŞANSA BIRAKILMAZ

12:18 - YAŞAM