?>

BAŞKAN TUTUŞ, AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hasankeyf Belediye Başkanı Hamit Tutuş, eski Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen'in kamuoyuna yaptığı açıklamalara cevap verdi.

GÜNDEM - 11 ay önce

Tutuş, Kusen'in iddialarına yanıt olarak, belediyenin borç durumunu ve araç parkını açıkladı. Belediyenin, Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan 13.056.375 TL borcu olduğunu belirtirken, bahsedilen şirket hesabında ise bu borcu karşılamak için yeterli miktarda para bulunmadığını ifade etti. Ayrıca, Kusen'in belediyenin 0 borçla devredildiği iddiasının doğru olmadığını vurguladı ve araç parkıyla ilgili gönderilen resimlerle değerlendirmeyi kamuoyunun takdirine bıraktı. Son olarak, devletin yapmış olduğu yatırımlar için teşekkür ederken, Kusen'in bu hizmetleri kendi başarısıymış gibi sunmasına dikkat çekti. Kamuoyuna yapılan açıklamayla ilgili bilgi veren Hasankeyf Belediye Başkanı Hamit Tutuş, devletin yatırımlarına destek beklediklerini ve yanlış anlamalara mahal vermemek adına açıklamayı yaptıklarını belirtti.
Hasankeyf Belediye Başkanı Hamit Tutuş'un yaptığı açıklama şöyle: "Eski Başkan Abdulvahap Kusen' in kamuoyuyla paylaştığı ifadelere istinaden cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

Eski başkan “25 yıllık görev süresinin sonunda ne kamuya ne esnafa ne özel sektöre ne tedaşa ne belediye personeline ne de aldığı kredi borcu dahil olmak üzere bir tek lira borcu yoktur.” Demesi ve "işçilerin beş yıllık pirim borcu ödenmemiştir" açıklamasına ise: Hasankeyf belediyesi personel anonim şirketinin SGK borcu kadar hak edişi olan 10 trilyona yakın nakit para şirketin hak edişi olarak şirket hesabına yatırılmıştır, o para şu anda personel şirketin hesabındadır.” şeklindeki açıklamasına cevap olarak…
Maalesef belediyemizin diğer kamu kurum/kuruluşlarına borçları olmasına rağmen, kendimize olan saygımız ve kamuoyunu meşgul etmemek adına sadece eski başkanın bahsettiği kuruma olan borç ve hesap bilgisi paylaşılmıştır.
Hasankeyf Belediyesinin sadece Sosyal Güvenlik Kurumuna şuan itibariyle 13.056.375 TL ( On Üç Milyon Elli Altı Bin Üç Yüz Yetmiş Beş TL) borçlu olduğunu kurumdan alınan belge ile kamuoyuna paylaşılmıştır. Buna karşılık bahsedilen belediye şirket hesabında 8.700.000 TL (Sekiz Milyon Yedi Yüz Bin TL) para bulunmakta olup mevcut borcu karşılamadığı görülmektedir.
0 (sıfır) borç ile devredilmediği sadece paylaşılan bu belgeden de anlaşılmaktadır. Hasankeyf Belediyesini 0 (sıfır) borç ile devrettiğini iddia eden eski başkan, daha önceki siyasetinde alışkanlık haline getirdiği gibi doğru olmayan ifadeler kullanmıştır.
Yine eski başkanın “Araç parkımız Batman Belediyesi'nin araç parkından sonra Batmandaki bütün belediyelerin araç parkından daha güçlüdür, hepsi de sıfır denecek kadar yenidir.” 
Hepsi sıfır denecek kadar yeni dediği araç parkımızdan birkaç resim gönderip, değerlendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Hasankeyf Belediyesinin baraj kamulaştırmasından almış olduğu büyük meblağ rakamlara rağmen, Hasankeyf belediyesinin borçla devredilmiş olmasına da ayrıca dikkat çekmek isteriz.
Son olarak yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için şunu belirtmekte fayda görüyoruz, devletimizin tarihi ilçemize yapmış olduğu takdire şayan yatırım ve hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Bundan sonraki süreçte desteklerini beklediğimizi ifade etmek isteriz. Fakat eski başkanın devletimizin yapmış olduğu bu yatırım ve hizmetleri kendisi yapmış gibi kamuoyuna sunması acizliğini göstermektedir.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ediyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN TUTUŞ, AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2024-05-09 17:41 - GÜNDEM

GARZAN ÇAYI’NDA SAL TURU

2024-05-03 17:00 - YAŞAM

AMERİKA'DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

2024-05-06 17:08 - TEKNOLOJİ

EŞBAŞKAN FERAH SOLMAZ OLDU

2024-05-03 14:37 - GÜNDEM

KIR LOKANTASI YAKINDA HİZMETTE

2024-05-05 13:30 - YEREL

BATMAN'IN GÖRKEMLİ TARİHİ HAZİNESİ

2024-05-08 16:47 - KÜLTÜR

BUGÜN 7 MAYIS DÜNYA ASTIM GÜNÜ

2024-05-07 09:18 - SAĞLIK

KUSEN: SIFIR BORÇ İLE BELEDİYEYİ TESLİM ETTİM

2024-05-05 15:52 - GÜNDEM

İNDİRİM ÇADIRI OUTLET AÇILIYOR

2024-05-07 15:54 - YAŞAM

YAYIN YASAĞININ YASAL DAYANAĞI ve YAPTIRIMI

2024-05-03 16:20 - GÜNDEM

İlgili Haberler

REKOLTE KAYBI VE FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR

16:44 - GÜNDEM

HASTANE İÇİN GÖZLER ÇEVRE BAKANLIĞINDA

16:46 - GÜNDEM

BATMAN ÜNİVERSİTESİ DİPLOMASI FORUMUNA KATILDI

13:12 - GÜNDEM

TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

13:03 - GÜNDEM

TEKNOKENT'TE KRİTİK TOPLANTI

12:51 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

HASTANE İÇİN GÖZLER ÇEVRE BAKANLIĞINDA

16:46 - GÜNDEM

REKOLTE KAYBI VE FİYAT ARTIŞI BEKLENİYOR

16:44 - GÜNDEM

BATMANLI TAEKWONDOCULAR TÜRKİYE FİNALLERİNE YÜKSELDİ

16:13 - SPOR

EKMEN: DOĞAL DENGEYİ TEHDİT EDİYOR

16:04 - SİYASET

YARI FİNAL HEYECANI BATMAN'DA BAŞLADI

15:58 - SPOR