?>

Batman Ampute Spor Kulübü Başkanı Vedat Çoban: İnsanca yaşamaya hakkımız var

SPOR - 5 yıl önce

Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yaşadıkları zorlu yaşam koşullarını anlatan Batman'daki engelliler, çok sayıda sorun ve sıkıntılarının olduğunu ifade ederek kendilerinin de insanca yaşamaya haklarının olduğunu belirttiler. Engelliler gününün sadece 3 Aralık değil aralıksız olması gerektiğine değinen Engel Yok Batman Derneği ile Batman Ampute Spor Kulübü Başkanı Vedat Çoban, yılın 365 günü engellilerle iç içe olunması gerektiğini söyledi.
Dünya Engeliler Günü kutlanacak bir gün olmadığını ülke ve dünya genelinde engellilik bilincin oluşması için bir gün olduğunu belirten Çoban, "Engellilerin sorunları çözüme kavuşturulmalı ve engellilerin farkına varılmalıdır. Her sağlam bireyin bir gün engeli olabileceğini unutmamalıdır. Temennimiz kimsenin başına bir afet ve sıkıntı gelmemesidir. Ama bu algı ve düşünce insanlarda olması gerekmektedir. Rampalardan tutun binaların girişine kadar engeliler birçok alanda sıkıntı yaşamaktadır." dedi.

"Maalesef kulübümüze destek olan kimse yok"

Batman Ampute Spor Kulübü ile kentte engellilerin sosyalleşmelerine vesile olduklarını söyleyen Çoban, "İlimize engellilerimizin spor yapması, sosyalleşmesi hayatlarının kalan kısmını sağlıklı bir şekilde geçirmeleri için biz engellilerimize spor yaptırıyoruz. Yaptığımız sporu tamamen kendi imkânlarımızla yapıyoruz. Engellilerimiz evlerinden yanlarına kumanyalarını alarak deplasmanlara gidiyoruz. Maalesef kulübümüze bu anlamda destek olan kimse yok. Yöneticilerimizden başta sayın valimizden, belediye başkanımızdan, kurum amirlerinden ve Batmanlı iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Kulübümüze yardımcı olmalarını istiyoruz. Engellilerimize bu konuda destek olursalar başarı da olur. Ülkemizi en iyi şekilde Avrupa arenasında temsil ederler. İlaç kullanmaktan vazgeçerler. Engellilerimizin psikolojisi bozuk bu anlamda sıkıntılarını gidermek için bu sportif faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz." ifadelerini kullandı.

“ARKADAŞLARIMIZ 500 TL MAAŞ ALIYOR”

Türkiye Bedensel Engeliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 2019-2020 yılı ikinci liginde yer aldıklarını ifade eden Çoban, "Desteksiz bir şekilde deplasmanlara gidiyoruz. Araç bulmakta, konaklamada, yemek-içme noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Arkadaşlarımız evlerinden kumanyalarını alarak maçlarımıza gidiyoruz. Arkadaşlarımızın aylıkları 510 -520 lira gibi cüzi bir meblağ ile geçinmeye çalışıyorlar. Bu komik meblağ için devletimizin bunu iyileştirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Batman'ın engellilere sahip çıkmasını istiyoruz"

Sorunlarının çok olduğunu söyleyen Cengiz Yılmaz, "Bizim desteğe ihtiyacımız var. Ben 3 çocuk okutuyorum. Çocuklarımıza bakmakta zorluk çekiyoruz. Maddi bakımdan çok sıkışığız. Bu nedenle devletimizden, valimizden, belediye başkanımızdan ve spor camiamızdan destek bekliyoruz. İmkansızlıklardan dolayı deplasmana gidemiyoruz. Araç bulamadığımız için idmanlara çıkamıyoruz. İdmanlara çıkmak istiyoruz, deplasmana rahat bir şekilde gitmek istiyoruz. Herkesin desteklerini bekliyoruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Engellilere Batman'ın sahip çıkmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Aferin çocuklar!

2019-12-03 13:04 - SPOR

YENİ SEÇMENLERLE TOPLANTI

2019-12-02 10:44 - SİYASET

Yeni bir hastane geliyor

2019-11-28 17:24 - SAĞLIK

AK Parti gençlik teşkilatı Gaziantep’teydi

2019-12-04 17:09 - SİYASET

Valilikten önemli karar!

2019-11-28 17:23 - YEREL

Ölüme neden olmayın

2019-12-01 14:59 - YAŞAM

Vinç askıda kaldı!

2019-12-01 16:31 - YEREL

Yurttaş: Tarık hoca ölümden döndü

2019-12-01 17:19 - SPOR

Duraklara ‘haritalı bank’

2019-11-28 17:20 - YEREL

BATMANDA VEFAT EDENLER

2019-11-29 12:51 - GÜNDEM

İlgili Haberler

AFİŞLER YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

14:39 - SPOR

PETROL, İZMİR'DE ALTIN PEŞİNDE!

14:24 - SPOR

VAHDETTİN PAŞA’DAN PETROLSPORA MORAL

11:54 - SPOR

PETROLSPOR TENİS TAKIMI BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

14:09 - SPOR

BATMAN’DA İLK KEZ YAPILDI

13:28 - SPOR

Günün Manşetleri

37 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

21:13 - GÜNDEM

BATMAN’DA GIDA SANAYİSİNE BÜYÜK YATIRIM

16:29 - YEREL

BAKAN YERLİKAYA’DAN MHP’YE ZİYARET

15:32 - SİYASET

KURALLARA UYMAYANLARA CEZA YAĞDI

15:30 - YEREL

“ANAYASA DEĞİŞSİN AİLE KORUNSUN”

15:21 - YEREL