?>

Batman kendi markasını oluşturacak

Batman Üniversitesi öncülüğünde başlatılan "Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Projesi" ile tekstil üreticileri kentin markasının oluşturulması için bir araya geldi.

EKONOMİ - 1 yıl önce

Batman’da son 15 yılda gelişen tekstil sektörü, 300’ü aşkın firmayla 40 bin kişiye istihdam sağlıyor. Kentte fason tekstil üretiminde daha iyi bir noktaya gelmek için harekete geçen tekstil üreticileri, şehrin markasını oluşturmak için bir araya geldi. Batman Üniversitesi öncülüğünde başlatılan "Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Projesi" için adım atıldı.
Tekstil sektörü firmalarının bir araya geldiğini söyleyen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversite olarak şehirle bütünleşip şehrin dertleri ile dertlenen, sorunlarına çözüm üretme gayreti içerisinde olan bir yönetim anlayışına sahip olduklarını söyledi. Kadın istihdamının büyük bir kısmına ev sahipliği yapıldığını ifade eden Rektör Demir, "Şehrin ekonomisine katkı sağlayan tekstil sektörü üreticisi firmalarla bir araya geldik. ‘Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var’dan hareket etmek isteyen, markalaşma sürecinde yol alan tekstilcilerimiz, işverenlerimiz, iş insanlarımız Batman Üniversitesi ile irtibata geçtiler. Bu çerçevede Batman Üniversitesi markalaşma yolunda adım adım neler yapılabilir; akademik, idari, mevzuatta destek sundu. Sanayi iş birliğini daha da ileriye taşıyor olmanın, bunu sözde bırakıyor değil, özde sorunlara somut çözümler üretebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
“BATMAN’DA GÜZEL BİR MARKA OLUŞTURACAĞIZ”
Markalaşma yolunda bir araya geldiklerini söyleyen tekstil işletmecisi Cevat Ekinci ise, 2018 yılından beri Batman’da tekstil üretim işini yaptığını dile getirdi. Personel istihdam sayısı, üretim gücü ile Batman’ın artık belli bir kıvama gelmiş durumda olduğunu kaydeden Ekinci, "Pandemi ile beraber üretimde çeşitli sıkıntılar yaşandı. Bu aşamada fason işi yapan üreticilerin artık biraz daha kendi işlerini yapması gerektiğini düşünüp, şehrimizin bu kıvama geldiğini düşünüyoruz. Bu anlamda üretici arkadaşlarla bir araya geldik ve inşallah bir marka çalışması yapıyoruz. Şu anda ilk hedefimiz öncelikli olarak kendi kentimiz, sonra komşularımız için inşallah bölgesel bir marka hedefimiz var" ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Silahlı kavga: 3 yaralı

2024-01-07 21:37 - GÜNDEM

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI İLE SÖYLEŞİ

2024-01-07 16:04 - RÖPORTAJLAR

Anzer balından daha yüksek proline sahip

2024-01-10 17:13 - GÜNDEM

19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2024-01-11 10:39 - GÜNDEM

Japonya'daki depremlerde ölü sayısı 162'ye çıktı

2024-01-08 10:16 - DÜNYA

Batman’dan Premier Lige!

2024-01-12 12:58 - SPOR

Gercüş'te korkutan kaza

2024-01-08 13:50 - GÜNDEM

Hastanede yangın çıktı

2024-01-11 10:25 - GÜNDEM

Batman kendi markasını oluşturacak

2024-01-12 16:38 - EKONOMİ

Yeraltı mağarası keşfedilmeyi bekliyor

2024-01-11 16:53 - YAŞAM

İlgili Haberler

Batman Esnafı Faizsiz Kredi Bekliyor

09:58 - EKONOMİ

Batman'da Şehir İçi Minibüs Ücretlerine Zam Kararı

12:09 - EKONOMİ

HEDEF 100 BİN İSTİHDAM

16:13 - EKONOMİ

Emekliler hayat pahalılığıyla mücadele ediyor!

15:45 - EKONOMİ

2025 İSG Zorunluluğu: Batman Esnafı İçin Çözüm Üretildi

15:39 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL