?>

Batman’dan Premier Lige!

18 yaşındaki Batmanlı genç futbolcu Yunus Emre Konak’ın Premier Lig ekibi Brentford’a transferi resmen gerçekleşti.

SPOR - 1 yıl önce

Önceki gün transfer haberini duyuran Brentford ve Sivasspor takımlarının paylaşımları Batman’da büyük sevinç yarattı. Sivasspor’a 5 milyon EURO bonservis bedeli kazandıran Yunus Emre, Batman ve Sivas’ta gurur kaynağı oldu.
Brentford kulübü transfer anlaşmasının ardından İngiltere’ye giden genç futbolcunun gün boyunca paylaşımlarını yaptı. Batmanlı Yunus ile 2029 yılına kadar sözleşme imzalayan Brentford, Batman paylaşımıyla da büyük beğeni topladı.
2006 Batman doğumlu futbolcu, kentteki TÜPRAŞ ve 1955 Batman Belediyespor kariyerlerinin ardından 2018 yılında Sivas'a transfer olmuştu. Genç yetenek, A takımdaki ilk sezonunda henüz 17 maç oynamışken, Premier Lig'in yolunu tuttu. TÜPRAŞ, 1955 Batman ve Sivasspor altyapılarında yetişen orta saha oyuncusu Yunus Emre Konak, bu sezon Anadolu ekibiyle profesyonel oldu.
Teknik Direktör Servet Çetin’in görev vermesiyle ligde 17 maçta 1329 dakika forma giyen ve 1 asist yapan 1.81 boyundaki Yunus Emre Konak, resmen Brentford'a transfer oldu. Defansif özellikleri ile öne çıkan Yunus Emre, bu sezon Süper Lig'de kazandığı 44 top çalma ile bu alanda en iyi ikinci oyuncu oldu. Konak, geçtiğimiz yıl, The Guardian tarafından '2006 doğumlu dünya futbolunun en iyi 60 genç yeteneği' arasında gösterildi. Yunus Emre Konak'ın ayrılığını resmen duyuran Sivasspor, "12 yaşında futbol akademimize adım atarak, Sivasspor öz kaynaklarında yetişen ve bu sezon ise a takımımıza yükselen 18 yaşındaki sporcumuz Yunus Emre Konak’ın transferi için Brentford ile anlaşamaya varıldı." ifadelerine yer verdi. Ülke gündeme düşen transfer İngiliz basınında da geniş yer buldu.

Brentford'dan Batman göndermesi

Premier Lig ekibi Brentford, Sivaspor'dan transfer ettiği genç futbolcu Yunus Emre Konak'ı Batman göndermesiyle tanıttı: Batmanlı çocuk… İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brentford, Sivasspor'un 18 yaşındaki futbolcusu Yunus Emre Konak'ı renklerine bağladı.  Gün boyu sosyal medya hesaplarından İngiltere'ye giderek yeni takım arkadaşlarıyla tanışan Konak'la ilgili videolar paylaşan Brentford, bir de esprili bir film hazırladı. "The boy from Batman…" başlığıyla paylaşılan videoda kulüp Batman filmine gönderme yaptı. Bu paylaşımın ardından sosyal medya hesaplarında Brenford’u takibe alan Batmanlı futbolseverler de, paylaşımlarıyla genç futbolcuya yalnız olmadığını hissettirdiler. 
Haftanın Öne Çıkanları

Silahlı kavga: 3 yaralı

2024-01-07 21:37 - GÜNDEM

Batman'dan Sivas'a, Sivas'tan İngiltere'ye...

2024-01-05 14:58 - SPOR

AK PARTİ İL KADIN KOLLARI BAŞKANI İLE SÖYLEŞİ

2024-01-07 16:04 - RÖPORTAJLAR

Anzer balından daha yüksek proline sahip

2024-01-10 17:13 - GÜNDEM

19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2024-01-11 10:39 - GÜNDEM

Japonya'daki depremlerde ölü sayısı 162'ye çıktı

2024-01-08 10:16 - DÜNYA

Batman’dan Premier Lige!

2024-01-12 12:58 - SPOR

Gercüş'te korkutan kaza

2024-01-08 13:50 - GÜNDEM

Hastanede yangın çıktı

2024-01-11 10:25 - GÜNDEM

Yeraltı mağarası keşfedilmeyi bekliyor

2024-01-11 16:53 - YAŞAM

İlgili Haberler

Batmanlı Basketbolcular, Van’ı Rahat Geçti

12:35 - SPOR

Ali Bıçakçı'dan Türkiye 3.'lüğü

11:10 - SPOR

Tüm Maçları Kazanarak Şampiyon Oldu

11:06 - SPOR

Petrolspor Atletizm takımı Avrupa 4.oldu

11:03 - SPOR

Petrolsporlu Şervan, Türkiye 2. oldu

12:16 - SPOR

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL