?>

BATMAN’IN 60 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Özdemir ve Gür’den İluh için heyecanlandıran haber

GÜNDEM - 4 yıl önce

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bir dizi temas ve incelemede bulunmak üzere Batman'a geldi. Kristal Park'ta koordinasyon toplantısına katılan Bakan Kurum, yaşanan deprem sebebiyle programını yarıda bırakarak İzmir'e uçtu. rogram sonrası Özdemir ve Gür, yaptıkları açıklamada İzmir'de yaşanan deprem dolayısıyla üzüntülerini dile getirerek, depremde ölenlere Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diledi. Özdemir ve Gür, şunları kaydetti:
Bildiğiniz üzere 28 Nisan'da video konferans yöntemi ile yaptığımız toplantıda ve bir kaç kez de yüz yüze yapılan görüşmelerde sayın Bakanımızı ısrarla Batman'a davet etmiştik. Davetimizi kırmayarak Batman'a teşrif eden Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Program, deprem nedeniyle yarıda kaldıysa da  çevre ve şehircilik ile ilgili taleplerimiz olumlu karşılanıp gerekli talimatlar verilmiştir. En önemli taleplerimizin  başında Batman'da kangren haline gelmiş İluh deresinin ıslahı ve çevresinin  dönüştürülerek daha yaşanılır bir hale getirilmesiydi. Daha önceki görüşmelerimizde Sayın Bakanımız destek vereceklerini ifade etmişlerdi. Bugün de İluh deresine komşu olan Petrolkent ve Karşıyaka mahallelerinde imar düzenlenmesinin yapılması ve diğer etaplarda bulunan İluh, Yeşiltepe, 19 Mayıs ve Kısmet Mahallelerinin yerinde kentsel dönüşüm kapsamında dere ıslahı, kamulaştırma ile birlikte yeşil bir şehir hattı oluşturulması için gerekli talimatlar verilmiştir. Böylelikle İluh ve çevresindeki mahalleler imar çalışması ve kentsel dönüşüm ile birlikte yeni bir çehreye kavuşacaktır."
''Sayın Bakanımızın dere ıslahı ve  etrafının dönüştürülmesi için talimatta bulunması ve  gerekli çalışmaları başlatılacağını  belirtmesi bizleri oldukça memnun etmiştir."diyen Özdemir ve Gür sözlerini şöyle sürdürdü:
" Bunun yanında Esentepe'de Millet Bahçesi ve Kent Meydanı projesi atık su arıtma tesisi projesi ve TOKİ kapsamında yapılacak konut taleplerimiz de olumlu karşılanıp gerekli talimatlar verilmiştir. İlçe ve Belde Belediye Başkanlarımızın dile getirdiği sorun ve talepler de sayın Bakanımız tarafından olumlu karşılanmıştır. Her ne kadar programda Hasankeyf ziyareti olduğu halde ziyaret yapılamasa da Hasankeyf ilçemiz ile ilgili 130 dönümlük millet bahçesi, şap vadisi, aqua park, kent meydanı vb projeler de programa alınmıştır. Sayın Bakanımıza şehrimize gösterdiği  ilgi ve alakadan dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.  Her alanda sorunları çözen ve yatırımlarla milletimize hizmet etmeyi görev edinmiş Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK kadrolarımızla birlikte yaşadığımız şehri daha  ileri seviyelere götürmek için var gücümüzle  çalışmaya devam edeceğiz " ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN İHTİHAR AÇIKLAMASI

2020-10-24 00:16 - GÜNDEM

BATMAN’IN 60 YILLIK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

2020-10-30 20:16 - GÜNDEM

KAYIP GENCİN CENAZESİ BULUNDU

2020-10-29 11:13 - GÜNDEM

Batman’da ‘İzmir depremi’ tedirginliği

2020-10-30 16:34 - GÜNDEM

COVİD-19 ÖLÜMLERİ DEVAM EDİYOR

2020-10-30 16:39 - SAĞLIK

Batman'da İntihar Şoku; 3 günde 2 kişi öldü

2020-10-30 16:37 - GÜNDEM

Gap Mahallesi'nde silahlar konuştu!

2020-10-24 17:07 - YAŞAM

Yarasalar; "KIYAMETİ KOPARACAĞIZ"

2020-10-25 16:45 - SPOR

POLİS ALARMA GEÇTİ

2020-10-26 12:06 - YEREL

T.C. BATMAN İCRA DAİRESİ

2020-10-28 09:29 - RESMİ İLAN

İlgili Haberler

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI'NDAN AÇIKLAMA

18:06 - GÜNDEM

Depremin İkinci Yılında Anma Töreni

17:56 - GÜNDEM

Pres Bandına Sıkışan İşçi Can Verdi

16:38 - GÜNDEM

SANAL BAHİS AİLELERİ YOK EDİYOR

16:30 - GÜNDEM

İki Araç Kafa Kafaya Çarpıştı: 3 Ağır Yaralı

14:54 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

MEMUR-SEN’DEN VAKIFBANK ANADOLU LİSESİ’NDEKİ ATAMAYA TEPKİ

18:13 - EĞİTİM

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI'NDAN AÇIKLAMA

18:06 - GÜNDEM

Depremin İkinci Yılında Anma Töreni

17:56 - GÜNDEM

Vali Canalp’e Depremin Yıl Dönümü Ziyareti

17:48 - YEREL

DEMİR, AK PARTİ'DEN İSTİFA ETTİ

17:40 - SİYASET