?>

Belediye su kardeşliği uygulamasına dahil oldu

YAŞAM - 1 yıl önce

Batman Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Etkinliği'ne katılarak Belediye Su Kardeşliği uygulamasına dahil oldu. Vali Ekrem Canalp'in de katıldığı etkinlikte, su kaynaklarının etkili ve sürdürülebilir kullanımı, taşkınlarla mücadele ve su verimliliği konularında belediyeler arasında koordinasyon faaliyetleri ele alındı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, etkinlikte yaptığı konuşmada, sel ve taşkınların kurak dönemlerde su kaynağı oluşturabileceğini vurgulayarak, su verimliliği yaklaşımının belediyecilik anlayışına entegre edilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Yumaklı, Su Verimliliği Seferberliği kapsamında 114 öncelikli eylem geliştirdiklerini ve su kayıplarını azaltmayı hedeflediklerini ifade etti.
Bakan Yumaklı, 2030'a kadar su yetersizliği ile karşılaşabilecek bölgelerin neredeyse yüzde 50'sinin nüfusunun etkilenebileceğine dikkat çekti.
Su stresi altındaki Türkiye'de kişi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarının azalma eğiliminde olduğunu söyleyen Yumaklı, yapılan yatırımlar ve hibe destekleri ile suyun verimli kullanılması için çeşitli projelere imza attıklarını belirtti. Su kayıplarının düşürülmesi, alternatif su kaynaklarının artırılması ve sünger şehir modelinin yaygınlaştırılması için belediyelerle iş birliği planladıklarını açıkladı.
Batman Belediyesi dahil olmak üzere birçok belediyenin protokol imzaladığı etkinlikte, su verimliliği konusundaki çabaların artırılması ve ortak vizyonun oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda, su kayıplarının azaltılması ve suyun etkili bir şekilde kullanılması için çeşitli eylemler planlanmaktadır.
Haftanın Öne Çıkanları

HÜDA-PAR İl Kadın Kolları Başkanı Gazetemizi ziyaret etti

2023-12-11 16:37 - SİYASET

Çocuk Nöroloji Uzmanı hasta kabulüne başladı

2023-12-12 13:27 - YAŞAM

Bu da Batman'ın mantar kayası!

2023-12-08 16:16 - YEREL

Plastik Cerrah hasta kabulüne başladı

2023-12-08 15:07 - SAĞLIK

Genel Cerrahi Uzmanı hasta kabulüne başladı

2023-12-13 14:35 - SAĞLIK

310 bin gence ulaşıldı

2023-12-11 15:25 - YAŞAM

Basketbol’da Şampiyon Mehmet Akif Ersoy

2023-12-14 13:52 - SPOR

Batman Ekibi deplasmanda Amedspor'u devirdi

2023-12-11 15:29 - SPOR

DEM Partisi'nde başvuru yoğunluğu

2023-12-13 14:41 - SİYASET

Ak Parti aday adayları Gercüş’te tek yürek

2023-12-12 17:50 - SİYASET

İlgili Haberler

GÖRME ENGELLİ GAZİYE AKILLI BASTON

15:15 - YAŞAM

MİLLETVEKİLİ ÇOCUKLARINDAN ANLAMLI BAĞIŞ

10:07 - YAŞAM

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

ÖZEL ÖĞRENCİLERE KAHVALTI SÜRPRİZİ

09:30 - YAŞAM

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

14:12 - YAŞAM

Günün Manşetleri

MÜSTAKİL EVDE YANGIN

17:51 - YEREL

OTOMOBİL BİNAYA GİRDİ

17:46 - YEREL

CANSUYU DERNEĞİ 2025 KURBAN HİSSE BEDELLERİNİ AÇIKLADI

17:45 - GÜNDEM

TABİP ODASI’NDAN “SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULSUN” ÇAĞRISI

17:36 - GÜNDEM

BATMAN'DA DİYABET OKULU AÇILDI

17:28 - SAĞLIK