Batman Valisi ve Belediye ki 'DSİ Kanal İçi Işıklandırma Projesi'ni inceledi. Vali Canalp, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, 5,500 metre uzunluğundaki animasyonlu LED aydınlatma projesinin detaylarını paylaştı. Projede bin 104 adet LED aydınlatma, 110 kontrol paneli, 30 kilometrelik kablo altyapısı, 30 gece görüşlü kamera ve fiber optik altyapılı matris ışık kontrol sistemi bulunuyor.
Vali Canalp, projenin sadece ışıklandırma değil, aynı zamanda güvenlik sağlama amacını da taşıdığını vurgulayarak, Yaşar Kemal Parkı'nın içinden geçecek şekilde Batman'a yeni bir yaşam alanı kazandırılacağını ifade etti. Ayrıca, İluh Deresi ve Avşo Deresi üzerinde benzer projelerin hayata geçirileceğini ve Mavi Yeşil Batman projesi tamamlandığında bütün bu alanların, Batman'ın gerçek anlamdaki yaşam alanlarına dönüşeceğini belirtti.
5500 METRE UZUNLUĞUNDA
Batman Valisi Canalp, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir projeyi paylaştıklarını belirtti. 5,500 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun animasyonlu LED aydınlatma projesini duyuran Vali Canalp, projenin içeriğini detaylı bir şekilde açıkladı. Projede 1,104 adet LED aydınlatma, 110 adet kontrol paneli, 30 kilometrelik kablo altyapısı, 30 adet gece görüşlü kamera ve fiber optik altyapısına sahip matris ışık kontrol sistemi bulunduğunu söyledi.
YENİ YAŞAM ALANI HEDEFLİYORUZ
Projenin sadece ışıklandırma değil, aynı zamanda güvenlik sistemleriyle de öne çıkacağını belirten Vali Canalp, DSİ kanal hattı boyunca ve Yaşar Kemal Parkı içinden geçecek şekilde Batman'a yeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, projenin devamında İluh Deresi, Avşo Deresi ve Batman Çayı kenarında benzer çalışmalar yapılacağını vurguladı.
YAŞAR KEMAL PARKI GENİŞLETİLECEK
Vali Canalp, aynı zamanda Yaşar Kemal Parkı'nın genişletileceğini ve yakın zamanda İstiklal Parkı büyüklüğündeki Yaşar Kemal Parkı'nın ilk çivisini çakacaklarını belirterek, Batmanlıların bu projelerle kentin yaşamına değer katacaklarına inandığını dile getirdi.