?>

Çölyak Hastalarını Bir Araya Getirdi

Çölyak hastalarının glütensiz gıdaya erişimini kolaylaştırmak amacıyla Batman Belediyesi tarafından açılan Glütensiz Cafe ve Fırın’da bir dondurma şenliği düzenlendi.

YAŞAM - 5 ay önce

Çamlıtepe Mahallesi'nde bulunan Batman Belediyesi Glütensiz Cafe ve Fırın’da düzenlenen “Dondurma Şenliği” çölyak hastası çocuklar ve aileleri için unutulmaz bir gece oldu. Batman’da kayıtlı 940 çölyak hastası ve aileleri bir araya getiren şenliğine Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim, belediye meclis üyeleri de katıldı.  Çölyak hastası çocuklar ve davetlilere glütensiz dondurma ikram eden Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, çölyak hastalarının yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirttiler.
“ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK”
Batman Belediyesi’nin dezavantajlı guruplar ve özellikle de çocuklar konusunda özel bir duyarlığa sahip olduğunu belirten Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Çölyak hastaları, glüten içermeyen gıdaları bulmakta zorluk çekiyorlar. Özellikle tatlı ürünlerinden mahrum kalmaları, sosyal yaşamlarını ve beslenme alışkanlıklarını olumsuz etkiliyor. Biz de bu eksikliği gidermek ve çölyak hastalarına destek olmak amacıyla glütensiz cafe ve fırını hizmete açtık. Bugün sizleri burada görmekten, sizlerle bu şenlikte bir araya gelmiş olmaktan büyük keyif ve mutluluk duyuyoruz. Bu tür etkinliklerimiz ileriki zamanlarda da sürecek” dedi.
“MUTLULUĞUNUZ BİZİM İÇİN EN BÜYÜK ÖDÜL”
Eşbaşkan Yeşil Işık ise, Batman Belediyesi olarak çölyak hastalarının yanlarında olduklarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Işık, “Glütensiz Cafe ve Fırın’da çölyak hastalarının güvenle tüketebileceği birçok temel gıda ürünü, tatlılar ve içecekler sunuyoruz. Bu tür mekanlarla, çölyak hastalarımızın sosyal yaşamlarına da katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bugün de bu amaç doğrultusunda düzenlediğimiz etkinlikte, çocuklarımızın ve ailelerinin yüzündeki mutluluğu görmek bizim için en büyük ödül,” diye ekledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Esnaf, Batman Belediyesinden Alacağını İstiyor

2024-08-29 11:25 - GÜNDEM

BAŞKAN SÖNÜK'TEN AÇIKLAMA

2024-08-29 11:35 - GÜNDEM

Batman’da boş arazide erkek cesedi bulundu

2024-09-03 00:56 - GÜNDEM

HÜKÜMET KONAĞI TAMAMLANMAK ÜZERE

2024-08-29 12:58 - GÜNDEM

Kilosu 300 Bin TL'ye Satıldı

2024-09-02 11:09 - YEREL

BATMAN'DA İŞ YERİNE SİLAHLI SALDIRIDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

2024-09-03 14:54 - GÜNDEM

ANKARADA GÖRKEMLİ DÜĞÜN

2024-09-02 11:28 - MAGAZİN

Şansi: Eğlenceye Harcar, Taziyeden Keser

2024-08-29 15:19 - GÜNDEM

Batman'dan Ankara'ya Büyük Transfer!

2024-09-02 12:41 - SPOR

Alikanlılar Derneği'nden Taziye Yemeği Açıklaması

2024-09-02 11:32 - GÜNDEM

İlgili Haberler

İSTİHDAMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

16:58 - YAŞAM

PİLLER ATILMASIN, GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILSIN

16:55 - YAŞAM

Türkiye Çevre Platformu: Sulak Alanlar Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya!..

12:17 - YAŞAM

KADINLAR, BİL-MEK KURSLARIYLA İŞ HAYATINA ATILIYOR

15:33 - YAŞAM

VATANDAŞLAR MİNİBÜS ÜCRETLERİNE YAPILAN ZAMMA TEPKİLİ

17:04 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN BAROSU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM

17:49 - YEREL

YAPAY ZEKA DOLANDIRICILARI 2.5 MİLYON LİRAYI BİRKAÇ DAKİKADA ÇEKTİ

17:19 - YEREL

Batman'da TDV'den Gıda ve Giyecek Desteği

17:18 - YEREL

Hasankeyf’te Taş Eserler Sergi Alanı Kuruluyor

17:13 - YEREL

TPAO GENEL MÜDÜRÜ GELİYOR

17:11 - YEREL