?>

DEVA Partisi’nden asgari ücret açıklaması

SİYASET - 1 yıl önce

2024'te sayılı günler kala asgari ücretin açıklanması ekranlar başında bekleyen halkımızı mutlu etmediğini söyleyen İl Başkanı Şehmus Yılmaz, beklenilen düzeyde açıklamalar olmadığını ve ne çalışanın nede işveren yükünün hafifletilmediğini işaret etti.
“HÜKÜMETİN GÖREVİ HEM İŞVERENİN HEM DE ÇALIŞANIN YÜKÜNÜ HAFİFLETMEKTİR”
Yılmaz, "Destek paketlerinin yetersizliği ve istihdam edilen çalışanın ihtiyaçları gene göz ardı edildi. Asgari ücret beklenilen düzeyde değil. Açık açık halkımız açlıkla, geçimsizlikle ve yoksullukla başbaşa bırakıldı. Hem işverenin hemde çalışanın mevcut ihtiyaçları baz alınmalıydı. Rakam ailesi için çalışan bir babayı ve istihdam sağlayan işvereni mutlu etmeliydi. Gerçeklerden kaçınıldı." Dedi.
Peygamber efendimizin 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisinin yerini bulmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, milyonlar tarafından belirlenen rakamın tatmin edilmediğini aktardı.
"BİZ NE İŞVERENİN NEDE ÇALIŞANIN ÜZÜLMESİNİ İSTİYORUZ."
Yılmaz,  "Önemli olan halkın talepleri ve ihtiyaçlarıydı halkın talepleri gene ertelendi ihtiyaçları gene karşılanmadı. Açıklanan rakam şunu gösteriyor, maaş çalışanın eline geçmeden erimeye başlayacağı gerçeğidir. Yapılan zam'ın işvereni de üzmemesi gerekirdi. Yol, yemek, ulaşım ve SGK gibi desteklerle katkı sağlanabilirdi. SGK destek yüzdeliğinin ve katkı pay oranlarının artırılması gerekirdi. Biz ne işverenin nede çalışanın üzülmesini istiyoruz. Enflasyon rakamları sokağın gerçeğini yansıtmış olsa üzülenin olmayacağı aşikardır. Kolaylaştırınız zorlaştırmayınız anlayışı uygulanmadı."  Dedi. İktidar kiralara getirdiği zam sınırını; faturalara ve vergilere uygulamadığı sürece, gelen maaş artışı gelecek zamlarla daha hızlı gidecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Karabulut ailesinin acı günü

2023-12-22 20:39 - GÜNDEM

Batman Belediyesi 18 araç bağışladı

2023-12-26 17:11 - GÜNDEM

Batman - Diyarbakır taşımacılığına zam

2023-12-25 13:16 - EKONOMİ

Batman’dan gündeme düşen olay!

2023-12-26 13:55 - GÜNDEM

İş Merkezi'nde gizemli kavga

2023-12-27 22:37 - GÜNDEM

10 kişi boğularak can verdi

2023-12-28 14:59 - YAŞAM

Karaer: Partime aktif hizmet ettim

2023-12-21 15:56 - SİYASET

Avukat Akın, Beşiri için aday adayı oldu

2023-12-24 15:28 - SİYASET

Petrol Emekçileri hak ettiği değeri bekliyor

2023-12-25 14:03 - GÜNDEM

Portekizliler, Batmanlıları araştırdı

2023-12-21 16:47 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batman'da Sanayi Sektörü için Yeni Projeler Masaya Yatırıldı

13:35 - SİYASET

SİYASİ İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

16:10 - SİYASET

BAŞKAN ŞANSİ’DEN İSTANBUL İL BAŞKANI ÖZDEMİR’E ZİYARET

13:23 - SİYASET

DEVA PARTİSİ’NDEN TARIM BÜTÇESİ ELEŞTİRİSİ

13:21 - SİYASET

BAŞKAN ŞANSİ’DEN RAUDİ MOBİLYA’YA DESTEK ZİYARETİ

14:24 - SİYASET

Günün Manşetleri

İki Araç Kafa Kafaya Çarpıştı: 3 Ağır Yaralı

14:54 - GÜNDEM

VALİ EKREM CANALP: ASRIN FELAKETİNİ ASRIN DAYANIŞMASINA DÖNÜŞTÜRDÜK

14:46 - YEREL

Saadet Partisi’nden Sağlık-Sen Batman Şubesine Ziyaret

14:42 - YEREL

Nasıroğlu: Deprem Bölgesine 75 Milyar Dolar Yatırım Yaptık

14:32 - YEREL

YOLCULAR ALEVLER ARASINDA KALDI

13:50 - GÜNDEM