?>

EĞİTİM-SEN’DEN “MAAŞ” TEPKİSİ

EĞİTİM - 2 yıl önce

Eğitim-Sen Batman Yürütme Kurulu, yaptığı yazılı basın açıklamasında öğretmen maaşlarının enflasyon ve zamlar karşısında eriğini belirterek, maaş zam kararına tepki gösterdi.
“Kamu emekçileri ek gösterge ile emeklilikte refah beklerken, en düşük emekli maaşına mahkum edilmiştir” diyen Eğitim-Sen Yürütme Kurulu, 2002’de en düşük kamu emekçisi emekli maaşı, en düşük emekli (Bağ-Kur Tarım Emekli Aylığı) maaşının 6 katı seviyesindeyken, bugün eşitlenmiş durumda olduğunu belirtti.
Yapılan açıklamada “Kamu emekçilerinin yoksulluğundan Eğitim Emekçileri ayrı tutulamaz. Bakan Vefat Bilgin 'in öğretmen maaşları üzerinden yarattığı algı operasyonu eğitim emekçilerinin yoksulluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Kamu oyunda, Eğitim emekçileri kamu emekçileri içinde büyümeden payını fazlasıyla alan seçkin bir grup olarak lanse edilmektedir. Ülkeyi yönetenlerin ‘Hakkınız Ödenmez Dediler, Ödemediler’ bizler yoksulluk sınırının altında açlık sınırında yaşamaya mahkum edildik.
Eğitim emekçilerine emekliliğe yansımayan sınav görevleri, ek ödeme, ek ders gibi cüzi miktarlarda ödemeler yaparak kamuoyunda yanlış algıya sebep verilmektedir. Meslekleri dahi ayrıştırarak çalışma barışını bozan uygulama ve politikalar son hızla devam etmektedir. Sonuç olarak, bugün kamu ve özel sektörde tüm eğitim emekçileri yoksulluk sınırı altında gelire mahkum bırakılmıştır.
Kamuda hekim olmayan eğitim emekçilerinin ücreti yoksulluk sınırının yarısı seviyesine gerilemişken, özel sektörde hekim olmayan eğitim emekçileri açlık sınırın altında asgari ücret seviyesi ile yaşamını sürdürmektedir. Kamu emekçilerin son 2 yılda ise artan hayat pahalılığı nedeniyle yaşamı alt üst olmuş durumdadır.
Büyükşehirlerde artan kira zamları nedeniyle barınma sorunu yaşayan kamu emekçisi yaşam alanını kiraların biraz daha ucuz olduğu şehrin uzak noktalarına kaydırmıştır. Kamu emekçisi ulaşım, ısınma, eğitim, sağlık, gıda zamları gibi zamlar nedeniyle hayat kalitesinden daha fazla taviz vermektedir. Biran önce tüm kamu emekçilerinin maaşlarının yoksulluk sınırının üstüne çıkarılmasını talep ediyoruz”  
Haftanın Öne Çıkanları

BATMANLI İNŞAAT İŞÇİSİ “PARTİYE DEĞİL HIRSIZA ATEŞ ETTİM”

2023-04-01 16:13 - GÜNDEM

BEŞİRİ’YE KÜTÜPHANE YAPILACAK

2023-03-30 13:53 - KÜLTÜR

MUHAKKAK KONTROL EDİN!

2023-04-01 16:23 - SİYASET

EĞİTİM-SEN’DEN “MAAŞ” TEPKİSİ

2023-04-05 16:10 - EĞİTİM

DEV TURNALAR TEZGAHLARI SÜSLEDİ

2023-03-31 13:18 - YEREL

ARABA TERS DÖNDÜ:2 YARALI

2023-03-31 16:03 - YEREL

HURMALARA YAKLAŞILMIYOR

2023-04-02 14:18 - EKONOMİ

BAYRAM ÖNCESİ BAYRAM YAPMAK İSTİYORLAR

2023-03-31 16:05 - EKONOMİ

“HALK, KIRMIZI ET ALAMIYOR”

2023-04-01 15:51 - GÜNDEM

MARTTA KAR SÜPRİZİ

2023-03-31 16:12 - YEREL

İlgili Haberler

NASIROĞLU’NDAN SASON'A MÜJDE

14:43 - EĞİTİM

MEMUR-SEN’DEN VAKIFBANK ANADOLU LİSESİ’NDEKİ ATAMAYA TEPKİ

18:13 - EĞİTİM

ÜNİVERSİTEDEN DİJİTAL ADIM, BATÜ CAMPUS MOBİL UYGULAMADA

17:36 - EĞİTİM

ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİNE 2000 YENİ KİTAP KAZANDIRILDI

11:01 - EĞİTİM

İKİNCİ DÖNEM YOL HARİTASI BELİRLENDİ

14:17 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Hüda Par'dan 'Anadil' Yürüyüşü

16:40 - YEREL

Durdurulan Araçta Bir Kilogram Skunk Ele Geçirildi

16:37 - ASAYİŞ

1,5 saatte 120 bin liralık hırsızlık

16:34 - ASAYİŞ

DOÇ. DR. MURAT CİHANGİR’DEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

16:30 - YEREL

KADINLAR NAMAZDA ARTIK ÜŞÜMEYECEK

16:25 - YEREL