?>

ENGELLİ BİREYLERİN SESİ OLUNMALI

YAŞAM - 4 ay önce

Batman Gazetesi köşe yazarlarından ve Konuşabilsem romanının yazarı Ekrem Turgut, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Turgut, mesajında engelli bireylerin sorunlarını dile getirirken toplumun ve yöneticilerin bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi.
Turgut, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Evet, bir 3 Aralık Dünya Engelliler Günü daha geldi geçti. İlimizde bu özel gün dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor; bazı iş insanları engelli bireylerle kahvaltı düzenliyor, sosyal medyada fotoğraf paylaşıyor ya da tekerlekli sandalye hediye ediyor. Bu etkinlikler kötü mü? Elbette değil. Ancak engelli bireylerin ihtiyaçlarını gerçekten karşılayan, kalıcı çözümler sunan adımlara daha çok ihtiyaç var."
BATMAN'DA 25 BİN ENGELLİ BİREY BULUNMAKTADIR
Batman’da yaklaşık 25 bin engelli birey bulunduğunu ifade eden Turgut, bu bireylerin ağır, normal, bedensel ve zihinsel engelli gibi farklı kategorilerde yer aldığını belirtti. Daha önce Batman’daki bazı vekiller ve siyasi parti temsilcileriyle bu konuları görüştüğünü söyleyen Turgut, engellilerin ve ailelerinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek şöyle devam etti; "Yüce Rabbim, başta engelli bireyler olmak üzere, onların ailelerine de sabır ve şifa versin. Bugün buraya gelmemin amacı, engelli bireylerimizin sesini duyurmak ve Batman’ın 5 değerli vekiline çağrıda bulunmaktır. Daha önce Fatma Şahin Hanımefendi, %90 üzeri ağır engelli bireylerin bakıcılarına sigorta müjdesi vereceğini ifade etmişti. Ancak bu konuda henüz somut bir adım atılmadı. Engelli bireylerin bakıcılarının sigortalı olması, hem onların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırır hem de emeklilik hakkı sağlar. Bu insanlar hayatlarını tamamen engelli bireylerin bakımına adıyor, bu yüzden de sosyal hayatlarına dahil olma fırsatını kaybediyorlar."
"YARDIM PARADAN ÖTE GÖNÜL İŞİDİR"
Turgut, engelli bireyler için yapılacak yardımların sadece maddi yardımlarla sınırlı olmaması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı; "Gerçekten bir engelli bireye yardımcı olmak istiyorsanız, bu iş paradan öte gönül işidir. Onlara dokunun, el sıkışın, sarılın. Hayatlarını kolaylaştırmak için sosyal alanlarda, hastanelerde ve diğer yerlerde onlara öncelik verin. Unutmayalım, ölüm hepimize yakın; engelli olmak ise ölümden önce gelir."
Ekrem Turgut, mesajını Batman’ın vekillerine seslenerek tamamladı:
"Değerli vekillerimizden ricamız, bu konuyu mecliste dile getirmeleri ve engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştıracak adımlar atmalarıdır."
Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN ÇETİN’DEN GÜLİSTAN SÖNÜK’E TEPKİ

2024-11-27 13:20 - GÜNDEM

FİNAL OKULLARI "BURSLULUK VE KABUL SINAVI" BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

2024-11-29 13:30 - EĞİTİM

GÜLİSTAN SÖNÜK'TEN YANIT: DEMOKRATİK AİLEYİ SAVUNUYORUZ

2024-11-27 15:35 - GÜNDEM

PETROLSPOR DUYURDU

2024-11-30 13:31 - SPOR

PETROL, SÜPER LİG EKİBİYLE KARŞILAŞACAK

2024-12-01 14:05 - SPOR

BATMAN HENTBOL TAKIMI LİDERLİĞİNİ PEKİŞTİRDİ

2024-11-28 16:56 - SPOR

BATMANLI ÖĞRENCİ ROZERİN SARI’DAN BÜYÜK BAŞARI

2024-11-25 15:56 - GÜNDEM

ÇATI KATINDA İNTİHAR GİRİŞİMİ

2024-11-29 16:25 - YAŞAM

KADIN VE ERKEK BİRBİRİNİN TAMAMLAYICISIDIR

2024-11-27 16:14 - RÖPORTAJ

KÖRÜK MAHALLESİ'NDE KAVGA

2024-11-29 13:07 - YAŞAM

İlgili Haberler

ÖZEL ÖĞRENCİLERE KAHVALTI SÜRPRİZİ

09:30 - YAŞAM

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

14:12 - YAŞAM

44 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE DESTEĞİ

15:46 - YAŞAM

“AİLE YILI” KAPSAMINDA SEMİNER

15:28 - YAŞAM

46 BİNDEN FAZLA YOLCUYA HİZMET VERİLDİ

13:00 - YAŞAM

Günün Manşetleri

"BATMAN’IN HER MAHALLESİ BİZİM İÇİN EŞİT DERECEDE KIYMETLİ"

17:24 - SİYASET

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL

BAŞKAN YILMAZ: YEREL BASIN KENTİN VİCDANIDIR

16:54 - SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN MİDYATLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

16:12 - SİYASET

TABAKTAKİ DENGEN, KAN ŞEKERİNİ BELİRLER

13:33 - SAĞLIK