?>

"ENGELLİLER İÇİN OKULLAR AÇILMALI"

SİYASET - 5 yıl önce

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Batman'da engelliler için okullar açılması ve özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetin tam manasıyla verilmesi için Rehberlik Araştırma Merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini söyledi. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle Batman Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. Durmaz ve beraberindeki heyeti, kurum müdürü Ahmet Öztoprak ve yöneticileri karşıladı. Ziyarette, kentteki engellilerin yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümü için atılması gereken adımlar konuşuldu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan M. Şerif Durmaz, ilde özel gereksinimli bireylere yönelik faaliyet gösteren 7 rehabilitasyon merkezini ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretlerde özel gereksinimli bireylerin yaşadığı birçok sorunun dile getirildiğini belirten Durmaz, bu bireylere haklarının tam manasıyla verilmesi gerektiğini ifade etti.
"YENİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZLERİ AÇILIRSA İHTİYAÇ KARŞILANIR"
İlde bir tane olan Rehberlik Araştırma Merkezinin ihtiyacı karşılamadığını kaydeden Durmaz, "Ziyaretlerimizde ortaya çıkan bazı konular oldu. Ziyaret ettiğimiz Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri özellikle iş yükünün çok fazla olduğunu söylediler. Dolayısıyla Batman'da özel gereksinimli bireylere yönelik hizmetin tam manasıyla verilmesi için Rehberlik Araştırma Merkezlerinin sayısı artırılmalıdır. Batman'da bir tane var, bunun en az iki tane daha olması gerekir. İleriki süreçte iki tane Rehberlik Araştırma Merkezi açılırsa ihtiyaç karşılanmış olacaktır." dedi.
"ENGELLİLER İÇİN OKULLAR AÇILMALI"
Batman'da görme ve işitme engelliler ile ilgili okulların da bulunmadığını aktaran Durmaz, şunları söyledi: "Bu ihtiyacın karşılanabilmesi için de ilimizde görme ve işitme engelliler ile ilgili okulların açılması gerekmektedir. Özel eğitim sınıfları var, bu eğitim sınıflarında öğrenciler eğitim görüyorlar. Tabi bu eğitimler önemlidir ancak yeterli değildir. Son dönemde hükümetin de engelli insanlara yönelik tanımış olduğu haklar önemlidir. Bu hakların tam manasıyla engelli insanlara verilebilmesi için ilgili kurumların ve yetkili kişilerin de hizmetlerini yapması gerekir. Bu insanların yaşadığı sıkıntılara çare olmak, sıkıntılarını en aza indirmek ve gidermek toplum olarak hepimizin üzerine düşen görevlerden bir tanesidir." 
Haftanın Öne Çıkanları

Cezaevi tıklım tıklım!

2020-01-20 17:19 - GÜNDEM

BİR ZAMANLAR BATMAN!

2020-01-14 15:37 - KÜLTÜR

TPİC’te feci kaza!

2020-01-15 17:14 - GÜNDEM

FAREX TEKSTİL’DEN KARNE HEDİYESİ

2020-01-17 13:46 - EĞİTİM

Şampiyon Ulaşlı!

2020-01-16 16:37 - SPOR

Badminton rüzgarı

2020-01-16 16:38 - SPOR

18 YAŞINDAKİ GENÇ KIZIN HAZİN SONU

2020-01-20 15:26 - GÜNDEM

Uçak korkuttu

2020-01-14 17:12 - GÜNDEM

MUHTARLARA EĞİTİM VERİLDİ

2020-01-15 12:41 - YEREL

Ezgin öğrencilerle buluştu

2020-01-16 17:53 - YEREL

İlgili Haberler

BAKAN YERLİKAYA’DAN MHP’YE ZİYARET

15:32 - SİYASET

VATANDAŞIN DAVETİNE AK PARTİ'DEN ANINDA YANIT

12:20 - SİYASET

7 SİYASİ PARTİ DENETLENDİ

10:21 - SİYASET

BATMAN'A 1000 KİŞİLİK İSTİHDAM

15:25 - SİYASET

RAMANLI'DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI: HELALİNDEN KAZANIN

11:50 - SİYASET

Günün Manşetleri

LİDERLİK YOLUNDA YARA ALDIK!

16:37 - SPOR

HAYVANLARIN HER TÜRLÜ İHTİYACI KARŞILANACAK

14:17 - YEREL

AYAKLARI YERE SAĞLAM BASAN KADINLAR

13:18 - RÖPORTAJLAR

BÖLGE BAROLARINDAN ORTAK AÇIKLAMA

13:17 - YAŞAM

KADIN İSTİHDAMI MASAYA YATIRILDI

13:13 - YEREL