?>

Esnaf: "Kışlık Ürünler Elimizde Kaldı"

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle geçtiğimiz yıla göre satışlarının yüzde 60’a yakın düştüğünü belirten esnaf, umutlarını soğuk havaya bağladıklarını belirtti.

YAŞAM - 3 saat önce

Batman'da hazır giyim sektöründe hizmet veren esnaf, kış aylarında hava sıcaklığının normalin üzerinde geçmesinin, vatandaşların kışlık ürünlere talebini azalttığını ifade etti.
Birçok kışlık üründe serilerinin bile bozulmadığını söyleyen esnaf, kış sezonunun beklentilerinin çok altında geçtiğini ve ürünlerinin çoğunun ellerinde kalmasına neden olduğunu belirti.
Satışlarının neredeyse yüzde 65 düşmesinden dolayı ödemelerinde zorluk yaşadıklarını belirten esnaf, umutlarının son bir ayda havaların soğuması olduğunu ifade etti.
"KIŞLIK ÜRÜNLERİMİZİN ÇOĞU ELLERİMİZDE KALDI"
Geçen seneye göre satışlarında yüzde 60-65 bandında bir düşüş yaşadıklarını vurgulayan Kenan Özerdem, "Geçen sene yağışlar iyi ve havalar soğuk olduğu için satışlarımız iyiydi. Bu sene kış aylarımız bahar havasında geçtiği için kışlık ürünlerimizin çoğu elimizde kaldı. Bir ay sonra yaz sezonunu açacağız. Kısa kol ve yazlık ürünlerimiz gelecek. Havaların güneşli geçmesi satışlarımızı bayağı düşürdü. Mont ve kabanlarımızın çoğu elimizde kaldı. Çoğu esnaf kışlık ürünlerini satamadı. İşverenler aldıkları ürünleri paraya çeviremedikleri için ödemelerinde sıkıntı yaşamaktadırlar. Temennimiz son bir ayda havanın soğuması ve yağışların başlamasıdır." şeklinde konuştu.
"HAVALARIN GÜNEŞLİ GEÇMESİ SATIŞLARIMIZI DÜŞÜRDÜ"
Bu sene kış sezonunda beledikleri satışların gerçekleşmediğini ifade eden bir diğer esnaf Ertuğrul Ekinci, "Kış sezonu beklediğimiz gibi geçmedi. Çünkü yağışlar yok ve hava güneşli geçiyor. Kışın ortasında adeta nisan ve mayıs aylarını yaşıyoruz. O yüzden insanlar mont, kazak ve kışlık ürünleri almıyorlar. Bundan dolayı ürünlerimizde yüzde 70 indirime gittik. Ama yine de satışlarımız çok düşük durumdadır. Şu anda çoğu insan tek ceketle, mevsimlik montla ve ince bir hırkayla dışarı çıkabiliyorlar. Hava soğumadığı için insanlar kışlık ürünleri alma ihtiyacı duymuyor. Bu da satışlarımız çok kötü etkiledi ve kış sezonundan beklediğimiz verimi alamıyoruz. Ürünlerimizin çoğu elimizde kaldı ve bazı ürünlerimizin serisi bile bozulmadı. Bu da bizi çok zor bir duruma sokmaktadır." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da Köylerdeki Taziye Evlerine Destek Sürüyor

2025-01-31 12:03 - YEREL

Minibüs Takla Attı

2025-02-02 11:29 - YEREL

Batman'da Şüpheli Elektrik Sayaçlarına Denetim

2025-02-03 12:37 - YEREL

Uyuşturucu Kaçakçıları Batman'da Yakalandı

2025-01-31 11:23 - ASAYİŞ

Batman'ın Sesi Oldu

2025-01-30 18:36 - YEREL

2 BİN METRE SAHİPSİZ AĞ TOPLANDI

2025-01-31 11:29 - YEREL

BATMAN TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU

2025-01-31 12:29 - YEREL

Batman-Diyarbakır yolunda kaza: 6 yaralı

2025-02-02 16:57 - YEREL

BATMANDA YAĞMUR DUASI YAPILDI

2025-01-31 16:30 - YEREL

ANINDA MÜDAHALE TİMLERİ İŞBAŞINDA

2025-01-31 16:42 - YEREL

İlgili Haberler

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması İçin Hazır

17:18 - YAŞAM

REAL KONAK HOTEL, EMITT 2025’TE

17:14 - YAŞAM

Ruhsatsız Spor Salonları Kapatılacak

17:07 - YAŞAM

MÜZİK KOROSU’NDAN UNUTULMAZ KONSER

16:14 - YAŞAM

Saadet Partisi’nden Sağlık-Sen Batman Şubesine Ziyaret

16:01 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN’IN KALKINMASI İÇİN MÜSİAD’DAN YENİ STRATEJİLER

18:16 - EKONOMİ

MEMUR-SEN’DEN VAKIFBANK ANADOLU LİSESİ’NDEKİ ATAMAYA TEPKİ

18:13 - EĞİTİM

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI'NDAN AÇIKLAMA

18:06 - GÜNDEM

Depremin İkinci Yılında Anma Töreni

17:56 - GÜNDEM

Vali Canalp’e Depremin Yıl Dönümü Ziyareti

17:48 - YEREL