?>

GALERİCİLER ÇARESİZ: 25 YILIN EN BÜYÜK DURGUNLUĞU

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunluğun devam ettiğini belirten oto galericiler, son 25 yılın en durgun piyasasını yaşadıklarını söyledi.

EKONOMİ - 8 ay önce

Türkiye'de binlerce esnafın ekmek kazanma kapısı olan ikinci el otomobil piyasasının ilk kez bu kadar süre durgun kaldığını belirten galerici esnafı, bu durgunluğun devletin faiz politikasından ve halkın alım gücünün düşmesinden kaynaklandığını ifade etti.
Hükümetin yeni faiz politikasından dolayı birçok sektör gibi ikinci el otomobil piyasasını da durma noktasına getirdiğini belirten Batmanlı galericiler, ikinci el otomobil piyasasının tekrar eski canlılığını yakalaması için devletin faiz politikasından vazgeçmesi gerektiğini belirti.

"NEREDEYSE BİR YILDIR İŞ YAPAMIYORUZ"

Mehmet Şirin Taş

Yaklaşık 25 yıldır ikinci el otomobil sektöründe olduğunu ve ilk kez böyle uzun süren bir durgunluk yaşadıklarını söyleyen esnaf Mehmet Şirin Taş, "Yaz aylarındayız ve iş yapmamız gerekiyor ama maalesef araç satamıyoruz. Bu da vatandaşın ekonomisinin kötüye girmesinden kaynaklanıyor. 2023 yılından bu yana ikinci el otomobil sektörü duraklamadadır. Araç satamaz duruma geldik. Bunun nedeni ise bankaların yüksek faiz politikasından kaynaklanıyor. Parası ve birikimi olan çoğu kişi parasını bankalara yatırmış durumdadır. Bundan dolayı ikinci el otomobil alım satımı yapan esnaf iş yapamaz hale gelmiş durumdadır. Vatandaşın araç ihtiyacı var ve gelip soran 10 kişiden biri ya alıyor ya alamıyor. Çünkü fiyatlar onlara göre yüksek geliyor." ifadelerini kullandı.
"İKİNCİ EL OTOMOBİL PİYASASI UZUN SÜREDİR DURGUNDUR"
İkinci el otomobil piyasasının tekrar canlanması için hükümetin faiz politikasını değiştirmesi gerektiğini belirten Taş, "Şu an en düşük aracın fiyatı 500-600 bin liradan başlıyor ve vatandaşın bu miktarı karşılayacak geliri yok. Kimi çiftçi, kimi esnaf, kimi inşaatlarda çalışan vatandaş bir arabayı almak için parayı bulmada çok zorluk yaşıyor. Bankalar kredilerini yükselttiği için maalesef faizsiz kredi de kullanamıyorlar. Bundan dolayı ikinci el otomobil piyasası uzun süredir durgundur. Yetkililerden beklentimiz ya faiz oranlarını düşürmeleri ya da kaldırmalarıdır. Vatandaş ancak bu şekilde araç sahibi olabilir ve esnaf satış yapar."  dedi.
"İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASI ŞU ANDA CENAZE GİBİ ORTADA DURUYOR"

Salih Öztoprak

Araç fiyatlarının düşmesine rağmen piyasada durgunluğun devam ettiğini ifade eden bir diğer esnaf Salih Öztoprak, "İkinci el araç piyasası şu anda cenaze gibi ortada duruyor. 10 yıldır burada oto alım satım işini yapıyorum böyle bir durgunluk hiç görmemiştim. Araç fiyatları dibe düşmesine rağmen hem alım yok hem de satış yok. Yani araçlara talep yok. Bu yüzden şu anda hiçbir esnaf iş yapamıyor. Hükümetin faiz politikası değişseydi piyasaya para girerdi ve millet alışverişini yapardı." şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

TÜRKİYE'NİN İLK ALTIN İŞLEME MERKEZİ

2024-08-16 23:40 - EKONOMİ

SUSUZLUKLA MÜCADELEYLE DEVAM

2024-08-17 00:31 - DÜNYA

Orhan Usta'dan Batman'a Yeni Lezzet

2024-08-20 12:58 - MAGAZİN

Batman Üniversitesi'nden Çocuklara Yönelik Etkinlikler

2024-08-18 17:53 - YAŞAM

KAPIMIZ TÜM KADINLARA AÇIK

2024-08-17 00:40 - GÜNDEM

Domuz Saldırısı! Batman’a Getirildi

2024-08-16 23:54 - SAĞLIK

Renault ve Dacia plaza hizmete açıldı

2024-08-18 18:04 - TEKNOLOJİ

HASANKEYF VE MÜZEYE HAYRAN KALDILAR

2024-08-17 00:04 - MAGAZİN

BATMAN'DA HABİP BAŞKAN PARKI VATANDAŞLARIN GÖZDESİ OLDU

2024-08-18 17:57 - YAŞAM

SOSYAL MEDYA BİLGİLERİNE DİKKAT!

2024-08-17 00:25 - TEKNOLOJİ

İlgili Haberler

MISIR ÜRETİCİLERİ MALİYETLERDEN DERTLİ

11:06 - EKONOMİ

22 BİN DÖNÜM ARAZİ EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

10:24 - EKONOMİ

MERMERCİLER SİTESİ KURULUMUNDA SONA GELİNDİ

13:29 - EKONOMİ

Batman Tarım Müdürü: Sera Projesiyle Üretimi Artıracağız

12:09 - EKONOMİ

Batman'da Petrol Üretimi 2 Milyon Varili Aştı

17:38 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

"BATMAN’IN HER MAHALLESİ BİZİM İÇİN EŞİT DERECEDE KIYMETLİ"

17:24 - SİYASET

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL

BAŞKAN YILMAZ: YEREL BASIN KENTİN VİCDANIDIR

16:54 - SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN MİDYATLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

16:12 - SİYASET

TABAKTAKİ DENGEN, KAN ŞEKERİNİ BELİRLER

13:33 - SAĞLIK