?>

GAZZE ŞEHİTLERİ ADI VERİLDİ

Batman'da yeni açılan okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adı verildi.

EĞİTİM - 8 ay önce

Batman Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan bir okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adının verilmesi sevinçle karşılandı.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, HAMAS Lideri Şehit İsmail Heniyye'nin küresel eylem çağrısında bulunduğu 3 Ağustos gününde yeni açılan okula 'Gazze Şehitleri İlkokulu' adının verilmesinin 3 Ağustos'un ruhuna ayrı bir anlam kazandırdığını söyledi.
Şehmuz Önlü
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştirdiğini belirten Önlü, siyonistlerin şu ana kadar 40 bin Müslümanı alçakça katlettiğini, 100 binden fazla Müslümanı da yaraladığını aktardı.
"BİR SOYKIRIM UYGULANIYOR"
Gazze şeridinde tek bir şehir ve mahallenin ayakta kalmadığını, insanların sığınabilecekleri tek bir güvenli noktanın bile olmadığını ifade eden Önlü, "Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş üç milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Küresel zalimler bir araya gelmiş Gazze’de planlı programlı bir soykırım uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide ibadet edenleri, un kuyruğundaki aç insanları öldürüyorlar. Meleklerin lanet okuduğu, şeytanların hayranlıkla izlediği bu alçakça, namussuzca vahşet karşısında BM çaresiz, BMGK ikiyüzlü, uluslararası toplum sessiz." dedi.
"ÖNEMLİ ANLAM İFADE EDİYOR"
Açıklamasının devamında Önlü, "Şehid Heniye şehadetinden kısa bir süre önce tüm dünyaya seslenerek 3 Ağustos günü Filistin ve Gazze için eylemler yapmasını istemişti. Batman Valiliği ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün almış oldukları bir kararla Batman Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan bir okula Gazze Şehitleri İlkokulu adının verilmesi 3 Ağustos'un ruhuna ayrı bir anlam kazandırmıştır. Batman Valisi Ekrem Canalp ile Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a şükranlarımızı sunuyoruz. Çanakkale Şehitliklerinde mezar taşlarında yazılan Gazze Şehitlerimiz gibi şehrimizde de isimleri bir okulda ilelebet yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Fırat'tan İsrail'e Sert Tepki

2024-07-31 14:54 - SİYASET

SUALP'TAN UYARI

2024-07-30 13:49 - GÜNDEM

CEZAEVİNDE KAVGA : 5 YARALI

2024-08-02 16:10 - GÜNDEM

'İKİ MELTEM ARASINDA' ÇIKTI

2024-08-01 16:33 - KÜLTÜR

BATMAN'DA SİLAHLI SALDIRI

2024-08-02 10:48 - YAŞAM

3 GENÇ OYUNCU A TAKIMDA

2024-08-02 12:42 - SPOR

SOLMAZ, SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2024-07-28 22:47 - GÜNDEM

KENT KONSEYİ'NE NE OLDU?

2024-07-31 17:09 - GÜNDEM

BEŞİRİ’DE BAKIM ÇALIŞMALARI

2024-07-30 14:58 - YEREL

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİYLE, MNS ENDÜSTRİYEL

2024-08-04 12:29 - YEREL

İlgili Haberler

ÖĞRENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK

10:10 - EĞİTİM

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

13:24 - EĞİTİM

HAM PETROLÜN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI KONUŞULDU

13:20 - EĞİTİM

ÖĞRENCİLER HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

13:17 - EĞİTİM

ÇEVRE BİLİNCİ OKULLARDAN BAŞLAMALI

13:08 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

"BATMAN’IN HER MAHALLESİ BİZİM İÇİN EŞİT DERECEDE KIYMETLİ"

17:24 - SİYASET

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL

BAŞKAN YILMAZ: YEREL BASIN KENTİN VİCDANIDIR

16:54 - SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN MİDYATLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

16:12 - SİYASET

TABAKTAKİ DENGEN, KAN ŞEKERİNİ BELİRLER

13:33 - SAĞLIK