?>

BİLİM VE TEKNOLOJİYLE TANIŞTILAR

TÜGVA Batman İcathane ve Batman Üniversitesi Laboratuvarlarını Keşfettiler.

EĞİTİM - 2 ay önce

Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, bilim ve teknolojiye olan meraklarını artırmak ve Fen Bilimleri ile Sosyal Bilgiler derslerinde öğrendikleri konuları pekiştirmek amacıyla TÜGVA Batman İcathane ve Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü’ndeki laboratuvarları ziyaret etti.

İCATHANE’DE BİLİMSEL KEŞİF YOLCULUĞU

Ziyaretin ilk durağı, Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde bulunan TÜGVA Batman İcathane oldu. Burada öğrenciler, bilimin ve teknolojinin insan hayatındaki önemini keşfederken, teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi oldular. Eğlenceli ve öğretici deneyimler yaşayan minik mucitler, bilim dünyasına olan ilgilerini artırma fırsatı buldular.

ÜNİVERSİTE LABORATUVARLARINDA UYGULAMALI EĞİTİM

Gezinin ikinci ayağında öğrenciler, Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Laboratuvarlarını ziyaret etti. Fen Bilimleri dersinde işlenen “Maddenin Özellikleri” konusunu uygulamalı olarak öğrenme şansı yakalayan öğrenciler; maddenin ölçülebilir özelliklerini, hallerini ve saf madde-karışım farklarını gözlemlediler. Ayrıca, laboratuvar güvenliği ve kuralları hakkında bilgi edinerek, çeşitli laboratuvar cihazlarını tanıma fırsatı buldular.
Sınıf öğretmeni Siraç Akçay, etkinliğin amacını şu sözlerle ifade etti:”Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin geniş bir düşünce ufkuna sahip olmalarını, bireysel yeteneklerini geliştirmelerini, araştırmacı ve yenilikçi bireyler olmalarını hedefliyoruz. İcathane ve laboratuvar ziyaretleri, onların bilimsel gelişmeleri yakından takip etmelerine ve kendilerine güven duymalarına katkı sağlıyor”dedi.   TÜGVA Batman İcathane Laboratuvarı Koordinatörü Dr. Hamza Kaya ve Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşletme Teknolojisi / Rafineri ve Petrol-Kimya Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Yaşar’ ve Dr.Öğr.Üyesi Selma Ekinci öğrencilere verdikleri detaylı bilgiler ve misafirperverlikleri için Atatürk İlkokulu Ailesi olarak teşekkür ederiz.
Haftanın Öne Çıkanları

CENAZE ARACI UÇURUMUN KENARINDA!

2025-02-13 17:22 - YEREL

112 KİŞİNİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

2025-02-14 22:29 - YEREL

12 Yaşındaki Esra'nın Acı Sonu

2025-02-14 14:13 - ASAYİŞ

Köprü Altında Erkek Cesedi Bulundu

2025-02-14 17:37 - ASAYİŞ

HANGİ BİNALAR RİSK ALTINDA?

2025-02-16 16:52 - GÜNDEM

MAHALLEDE KONUT ALANI KALMADI!

2025-02-14 14:36 - YEREL

Batman’ın Doğal Cenneti Ziyarete Hazırlanıyor

2025-02-17 15:23 - YEREL

TAPULU AİLE MEZARLIĞININ BEDELİ 40 BİN LİRA

2025-02-12 17:24 - YEREL

Batman'da Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

2025-02-13 09:58 - GÜNDEM

Hem Ehliyetinden Hem Arabasından Oldu!

2025-02-17 10:29 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

ÖĞRENCİLERE PSİKOLOJİK DESTEK

10:10 - EĞİTİM

ÖĞRETMEN AKADEMİSİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

13:24 - EĞİTİM

HAM PETROLÜN DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINI KONUŞULDU

13:20 - EĞİTİM

ÖĞRENCİLER HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

13:17 - EĞİTİM

ÇEVRE BİLİNCİ OKULLARDAN BAŞLAMALI

13:08 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

BATMAN’IN HER MAHALLESİ BİZİM İÇİN EŞİT DERECEDE KIYMETLİ

17:24 - SİYASET

KANAL ETRAFINA DEMİR KORKULUK ŞART!

17:18 - YEREL

BAŞKAN YILMAZ: YEREL BASIN KENTİN VİCDANIDIR

16:54 - SİYASET

SAADET PARTİSİ'NDEN MİDYATLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

16:12 - SİYASET