?>

SAĞLIK VE KÜTÜPHANE YATIRIMLARINA ‘ÇİVİ ÇAKILDI’

Ekrem Canalp ve Ferhat Nasıroğlu, Kozluk ilçesinde temeli atılan Yeni Mahalle Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile İlçe Halk Kütüphanesi için düzenlenen “Çivi Çakma” törenine katıldı.

YEREL - 3 gün önce

Tören kapsamında, kamu binalarının inşa edileceği alanlarda incelemelerde bulunan Vali Canalp, yürütülecek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Konuşmasında, Kozluk’ta sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedeflediklerini belirten Canalp, “Hem 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hem de birinci basamak sağlık hizmeti sunan tesislerin temelini atıyoruz. Yaklaşık 7-8 ay içinde bu tesisleri hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece Kozluk’ta kişi başına düşen hekim sayısını Türkiye ortalamasının üzerine çıkaracağız” dedi.

Kütüphane hizmetleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali Canalp, Batman’ın Türkiye’ye model olacak projeler gerçekleştirdiğini vurguladı. Geçtiğimiz hafta hizmete giren hayvan bakımeviyle Türkiye’ye örnek olduklarını belirten Canalp, kütüphane hizmetlerinde de Batman’ın öncü bir şehir olacağını ifade etti. "Dünyada Seattle modeli varsa, Türkiye’de artık Batman modeli var. Bu model, herkesin erişebileceği ve kaliteli kütüphane hizmeti sunmayı amaçlıyor” diye konuştu.
Batman ve ilçelerinde birçok yeni kütüphane inşa edildiğini söyleyen Canalp, Sason, Beşiri, Gercüş ve Kozluk’taki çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Batman Merkez’de yapımı süren Yeşil Kütüphane’nin yanı sıra Bayındır, Tilmerç ve Necat Nasıroğlu Bebek ve Çocuk Kütüphanesi gibi projelerin de kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını dile getirdi. “Batman’ın evlatları bu kütüphanelerde en iyi şekilde kendilerini geliştirme imkânına kavuşacak” diyen Vali Canalp, projelerin hayırlı olmasını temenni etti.
Çivi çakma törenine, Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, İl Sağlık Müdürü Murat Solmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı ve kurum yetkilileri katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

MUHTARLARA BAYRAM MÜJDESİ

2025-03-19 15:30 - YEREL

EKREM İMAMOĞLU GÖZALTINA ALINDI

2025-03-19 11:35 - GÜNDEM

VALİLİK'TEN YASAK KARARI

2025-03-17 17:17 - GÜNDEM

KAVGAYI AYIRMAK İSTERKEN CANINDAN OLDU

2025-03-17 20:26 - ASAYİŞ

LİDERLİK YOLUNDA YARA ALDIK!

2025-03-16 16:37 - SPOR

NEVROZ'DA GÖZALTILAR VAR

2025-03-20 17:20 - GÜNDEM

6.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

2025-03-18 10:38 - DÜNYA

5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ARABA ÇARPTI

2025-03-21 16:56 - ASAYİŞ

BATMAN'IN ŞİFA MERKEZİ TURİZME KAZANDIRILIYOR

2025-03-16 14:10 - YEREL

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN KAN BAĞIŞINA DESTEK

2025-03-21 23:59 - YEREL

İlgili Haberler

168 BİN KİŞİYE İFTAR

15:07 - YEREL

YETİM VE ÖKSÜZLERİ SEVİNDİRDİLER

12:35 - YEREL

TATLICILARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

14:29 - YEREL

GÖNÜLLER KARDEŞLİKLE DOLSUN

10:15 - YEREL

KERESTE YÜKLÜ PANELVAN DEVRİLDİ

11:43 - YEREL

Günün Manşetleri

4 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

15:22 - ASAYİŞ

168 BİN KİŞİYE İFTAR

15:07 - YEREL

TATLICILARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

14:29 - YEREL

ORUCUN SAĞLIĞA KAZANIMI

13:46 - SAĞLIK

OTEL YÖNETİCİLERİ HASANKEYF’TE BULUŞTU

13:43 - YEREL