Batman Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Yunanistan’ın Heraklion (Kandiye) şehrinde 11-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan MRC-Minoan Robotsports Competition Global Olympiad adlı uluslararası robot yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni İhsan Fidan koçluğunda, Okul Müdürü Ahmet Şahin rehberliğinde hazırlanan “Zamane Delular” adlı takım, “Archery”, “Marathon” ve “Rally” olmak üzere üç farklı kategoride yarışacak. Öğrenciler Yaser Arafat Aslan, Sefa Polat ve Burak Aslan, kendi tasarladıkları ve ürettikleri “Kemankeş”, “Adsız” ve “İsimsiz” isimli robotlarıyla uluslararası alanda boy gösterecek.
Öğretmen İhsan Fidan, daha önce de ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldıklarını belirterek, “Bu yıl farklı olarak Avrupa Robot Olimpiyatları’na katılacağız. Türkiye’den ilk defa bir ortaokul öğrencisi takımı bu denli büyük bir organizasyonda yer alacak. Hedefimiz; ileride Meksika, Japonya, Romanya ve nihai olarak Amerika’da düzenlenen roket yarışmalarına da katılmak. Bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen idarecilerimize, emekli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Çankaya’ya, öğretmenimize ve RobotaBin’in kurucusu Ufuk Bengi’ye teşekkür ediyoruz,” dedi.
Takım üyelerinden Sefa Polat, dört aylık zorlu ve keyifli bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirterek, “Yarışmada ülkemizi ve takımımızı en iyi şekilde temsil edip, dereceyle dönmek istiyoruz,” dedi.
Burak Aslan ise Türk bayrağını yurtdışında dalgalandıracak olmanın büyük bir gurur olduğunu ifade etti.
Yaser Arafat Aslan da, “Heyecanımız büyük. Ülkemizin bayrağını Yunanistan’da dalgalandırmak bizler için büyük onur,” sözleriyle duygularını dile getirdi.
Batman’dan yurtdışındaki bir robot yarışmasına katılacak ilk ortaokul takımı olan Zamane Delular, bu anlamda hem il hem de ülke adına önemli bir ilke imza atmış olacak. Öğrenciler, Türkiye’yi ve Batman’ı en iyi şekilde temsil etmek için hazır.