?>

Hayal kırıklığına neden oldu

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten emekliler, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.

YAŞAM - 1 yıl önce

Emekli Memur-Sen Batman Şube Başkanı Fethi Tutumlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emekli zammını kabul etmediklerini söyledi.
Emeklilerin çok zor şartlarda hayatlarını sürdürdüklerini belirten Tutumlu, günümüz koşullarda 10 bin lirayla geçinmenin imkânsız olduğunu ifade etti.
Emekli zammının bir lütufmuş gibi gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Tutumlu, emeklilerin lütuf değil emeklerinin karşılığını istediğini kaydetti.
"BU PARA NEYE YETECEK"
Emeklilerin alım gücünün çok düştüğünü dile getiren Tutumlu, "Emeklilerimiz maalesef çok zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Batman gibi bir yerde en düşük ev kiraları 6-7 bin liradan başlıyor. Bu zor şartlarda en düşük emekli maaşı daha yeni 10 bin liraya çıktı. Bu elektrik faturasına mı yetecek, doğal gaza mı yetecek, pazara mı yetecek, çocuğun üniversitedeki harçlığına mı yetecek?" diye sordu.
"EMEKLİLER LÜTUF İSTEMİYOR"
Açıklanan zammın bir lütufmuş gibi gösterilmesinin asla kabul edilemez olduğuna vurgu yapan Tutumlu, "Hâlbuki emekliler zamanında canla başla 35, 40 yıl devlete çalışmış ve alın teri dökmüş, dolayısıyla hizmet etmiştir. Bu enflasyon ortamında bütün yetkililere haykırmak istiyoruz; Emekliler lütuf istemiyor. Emeklilerimiz fazla bir şey istemiyor. Çünkü açıklanan rakamlar yaşam şartlarına uymuyor. İsteğimiz ise en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesinde olmasıdır." diye konuştu.
"ZAM REVİZE EDİLMELİDİR"
Emeklilerin masraflar karşısında bellerini doğrultamadığını belirten Tutumlu, şöyle devam etti:
"Bu yüzden en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olması lazım ve kademeli olarak kim ne kadar prim ödemişse onu da göz ardı etmeden hakkını teslim etmek gerekir. Herkesin gerekli zamdan faydalanması gerekir. Son olarak biz emekliye yapılan zam oranını kabul etmiyoruz ve bir an önce eğer yasa gerekiyorsa yasa, eğer Meclis kararı gerekiyorsa Meclis kararıyla bunun revize edilmesini talep ediyoruz."
Haftanın Öne Çıkanları

Ön seçimden Öztüzün ve Sönük çıktı

2024-01-14 18:38 - SİYASET

'3310’dan Tüm Birimlere' Galası yapıldı

2024-01-14 16:04 - KÜLTÜR

DEM Parti Beşiri Adayı belli oldu

2024-01-14 00:06 - SİYASET

Kızılay: Birbirimize candan bağlıyız

2024-01-17 16:54 - SAĞLIK

Bıçakçı Köyü’nden çifte şampiyonluk

2024-01-14 14:56 - SPOR

MBA Okulları lansmanı yapıldı

2024-01-14 16:05 - EĞİTİM

Floor Curling’in Yıldızları belli oldu

2024-01-16 16:22 - YAŞAM

Ak Parti Batman Belediye Başkan Adayı belli oldu

2024-01-18 15:04 - SİYASET

Uzm. Dr. Evren Ekingen, Antalya İl Sağlık Müdürü oldu

2024-01-16 19:48 - SAĞLIK

İki tır çarpıştı: Biri ağır iki yaralı

2024-01-15 15:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

BATMAN'DA ARICILAR KOVAN BAKIMINA BAŞLADI

15:53 - YAŞAM

YENİ EVLENECEK GENÇLERE DESTEK

14:07 - YAŞAM

GÖRME ENGELLİ GAZİYE AKILLI BASTON

15:15 - YAŞAM

MİLLETVEKİLİ ÇOCUKLARINDAN ANLAMLI BAĞIŞ

10:07 - YAŞAM

MURAT ÇİÇEK’TEN EZİDİ VATANDAŞLARA BAYRAM ZİYARETİ

20:41 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BATMAN'DA FECİ KAZA

13:20 - ASAYİŞ

BATMAN’A 951 KONUTLUK DEV PROJE

16:22 - GÜNDEM

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI

16:20 - GÜNDEM

ÖĞRENCİLER CAN DOSTLARI ZİYARET ETTİ

15:57 - YEREL

BATMAN'DA ARICILAR KOVAN BAKIMINA BAŞLADI

15:53 - YAŞAM