?>

‘HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR’ ÇALIŞTAYI YAPILACAK

YAŞAM - 5 yıl önce

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından Türkiye'den çok sayıda yazar, araştırmacı, ilahiyatçı, akademisyen, eğitimci ve âlimin katılacağı ‘Hayat Namazla Güzeldir’ çalıştayı gerçekleştirilecek.  Kur'an Nesli Platformu Başkanı Beşir Şimşek, toplumda oluşan namazsızlık hastalığının kaldırılması amacıyla böyle bir çalıştay yapmayı uygun gördüklerini söyledi.
Batman İl Kültür Merkezinde 31 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak çalıştay 2 oturum şeklinde gerçekleşecek. Oturumların ardından çalıştayın sonuç bildirgesi okunacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Başkanı Beşir Şimşek, toplumda namazsızlık hastalığının oluştuğunu, bu sorunu konunun uzmanlarıyla masaya yatırıp namazın ehemmiyetini halkın dikkatine sunacaklarını söyledi.
Namazsızlık hastalığının ortadan kaldırılmasıyla toplumun pek çok musibetten, müptela olduğu birçok manevi hastalıktan kurtulacağını belirten Şimşek, topluma yapılabilecek en önemli hizmetin namazı sevdirmek, öğretmek, namaz kılan bir toplum oluşturma çabası içerisine girmek olduğunu kaydetti.

"ÇOK DEĞERLİ KONUŞMACILARIMIZ OLACAK"

Şimşek, "Bu cumartesi, Kur'an Nesli Platformu olarak 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla İl Kültür Merkezi'nde bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Bu çalıştayın şimdiden hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum. Bölge âlimlerimiz, İslami STK temsilcilerimiz, kanaat önderlerimiz başta olmak üzere pek çok kesime davetiyelerimizi gönderdik. Akademisyenlerden, âlimlerden oluşan çok değerli konuşmacılarımız olacak. Çalıştayımız bir gün sürecektir" dedi.
"NAMAZ İBADETİNİN EHEMMİYETİNİ DİLE GETİRECEĞİZ"
En ince ayrıntılarına kadar namazsızlık hastalığını masaya yatıracaklarını vurgulayan Şimşek, "Bu çalıştayda özellikle genç neslimizin müptela olduğu namazsızlık hastalığını inşallah masaya yatıracağız, bunu âlimlerimizle, akademisyenlerimizle, eğitimcilerimizle bu sorunu dile getireceğiz. Bu sorunun nasıl halledilmesi gerektiğinin yollarını bulma fırsatı yakalayacağız. Bu musibetin ortadan kaldırılması için neler yapılabileceğini orada konuşacağız. Dinimizin en önemli temellerinden olan namaz ibadetinin ehemmiyetini bir kez daha orada dile getirerek halkımızın dikkatine sunma imkânı bulacağız" şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

BEYCAN PSİKOTEKNİK HİZMETTE

2019-08-23 14:31 - GÜNDEM

Çekici üzerinde can pazarı

2019-08-25 14:56 - YAŞAM

‘HAYAT NAMAZLA GÜZELDİR’ ÇALIŞTAYI YAPILACAK

2019-08-29 12:36 - YAŞAM

Ekrem İmamoğlu Batman’a gelecek

2019-08-23 10:59 - SİYASET

BATMANDA VEFAT EDENLER

2019-08-25 12:01 - GÜNDEM

BATMANLI İŞÇİLER KAZA GEÇİRDİ 12 YARALI

2019-08-28 10:30 - GÜNDEM

YERLİ FİRMALARIN ‘FUAR’ TEPKİSİ

2019-08-28 16:39 - EKONOMİ

VAHŞET! KARISINI DÖVE DÖVE ÖLDÜRDÜ…

2019-08-22 16:22 - GÜNDEM

İmam Hatip’ten Tıp Fakültesine!

2019-08-27 16:51 - EĞİTİM

Emre Yüce Siverek Belediyespor’da

2019-08-26 15:53 - SPOR

İlgili Haberler

SEVGİLİLER GÜNÜ HEYECANI BAŞLADI

16:45 - YAŞAM

Esnaf: "Kışlık Ürünler Elimizde Kaldı"

17:31 - YAŞAM

Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması İçin Hazır

17:18 - YAŞAM

REAL KONAK HOTEL, EMITT 2025’TE

17:14 - YAŞAM

Ruhsatsız Spor Salonları Kapatılacak

17:07 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Hasankeyf’teki Mağaralar Turizme Açılıyor

17:10 - YEREL

SEVGİLİLER GÜNÜ HEYECANI BAŞLADI

16:45 - YAŞAM

HAYDİ BATMAN MAÇA!

16:42 - SPOR

İŞSİZLİĞE 200 MİLYONLUK NEŞTER!

16:33 - YEREL

GAP İDARESİ’NDEN BATMANLI ÇİFTÇİLERE DESTEK

16:20 - YEREL