?>

İLÇE MİNİBÜSLERİ İÇİN ACİL GARAJ GEREKİYOR

75 yaşındaki Tayyip Bıçakcı, Gercüş-Batman ve Gercüş-Midyat hattında hizmet veren minibüsçülerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

YEREL - 2 ay önce

Batman’ın Gercüş ilçesinde 40 yıldır simsarlık yapan 75 yaşındaki Tayyip Bıçakcı, Gercüş-Batman ve Gercüş-Midyat hattında hizmet veren minibüsçülerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. İlçede bir minibüs garajının olmamasının hem şoförleri hem de yolcuları mağdur ettiğini belirten Bıçakcı, yetkililerden bu sorunun çözülmesini istedi.

“YOLCULARIMIZ DIŞARIDA BEKLEMEK ZORUNDA KALIYOR”

Uzun yıllardır ilçedeki ulaşım hizmetinde önemli bir rol üstlenen Bıçakcı, Gercüş’ün küçük ama herkesin birbirini tanıdığı bir ilçe olduğunu vurgulayarak, minibüsçülerin yolculara en iyi hizmeti sunmaya çalıştığını söyledi. Ancak ilçede bir minibüs garajının bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Bıçakcı, şu ifadeleri kullandı:
"Gercüş’te her aile birbiriyle akrabadır. Yolcularımıza her zaman en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Hatta bazı yolcular evlerinden alınıp bırakılıyor. Ancak ilçemizde minibüslerin park edebileceği bir garajımız yok. Bu nedenle minibüsler farklı yerlerde park ediyor, şoförler kahvelerde sırasını beklemek zorunda kalıyor. Soğuk havada, sıcak havada yolcularımız dışarıda beklemek zorunda kalıyor. Bu durum hem bizim hem de yolcular için büyük bir sıkıntı yaratıyor.”

“MİNİBÜS GARAJI HEM YOLCULAR HEM ŞOFÖRLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Bıçakcı, ilçe minibüslerinin düzenli bir kalkış noktasına sahip olmasının hem ulaşımı kolaylaştıracağını hem de minibüsçülerin daha organize çalışmasını sağlayacağını belirtti. Bir garajın yapılması halinde minibüslerin düzenli bir şekilde hareket edebileceğini, şoförler için bekleme alanları oluşturulabileceğini ve yolcuların da daha rahat bir ortamda bekleyebileceğini ifade etti.
"Eğer bir minibüs garajımız olursa, tüm minibüsler garajdan kalkar ve garaja park eder. Şoförler için bir yazıhane olur, herkes bir arada olur. Yolcularımız için bekleme alanları yapılır. Soğukta, sıcakta dışarıda beklemek zorunda kalmazlar. Hatta bir çay ocağı, bir tostçu bile olsa aç gelen yolcular karnını doyurabilir. Bu hem yolcular için hem de minibüsçüler için büyük bir kolaylık sağlar.”
Gercüş’teki minibüsçüler olarak yetkililerden bu konuda destek beklediklerini vurgulayan Bıçakcı, ilçeye bir minibüs garajının kazandırılmasının ulaşım hizmetlerinin kalitesini artıracağını ve hem yolcuların hem de şoförlerin daha iyi şartlarda hizmet almasını sağlayacağını söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

SİLAHLI SALDIRIDA HAYATINI KAYBETTİ

2025-02-21 12:22 - ASAYİŞ

PETROL-İŞ’TE BATMAN'DA YENİ DÖNEM

2025-02-23 17:24 - GÜNDEM

MUAYENE ÜCRETLERİ DEĞİŞTİ

2025-02-23 11:41 - SAĞLIK

BAYRAKTAR TB2 YAPAY ZEKA İLE GÜÇLENDİRİLDİ

2025-02-23 11:05 - TEKNOLOJİ

BEKLENEN YIKIM İÇİN İLK ADIM

2025-02-21 14:41 - GÜNDEM

TEKNOFEST BAŞVURULARI SÜRÜYOR

2025-02-20 12:18 - TEKNOLOJİ

TÜBİTAK PROJE SERGİSİ BATMAN'DA YAPILACAK

2025-02-20 12:11 - TEKNOLOJİ

İLÇE MİNİBÜSLERİ İÇİN ACİL GARAJ GEREKİYOR

2025-02-24 16:38 - YEREL

HASANKEYF'TE SİYASİ DENGELER DEĞİŞİYOR

2025-02-18 22:35 - SİYASET

5 MİLYONLUK ARACINI BAĞIŞLADI

2025-02-19 14:07 - YAŞAM

İlgili Haberler

OSB YOLU PROJESİ HIZLANIYOR: GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

16:03 - YEREL

BELEDİYE ANINDA HAREKETE GEÇTİ

14:50 - YEREL

SİVİL TOPLUMLA İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

13:37 - YEREL

4 BİN 605 YENİ SU ABONESİ YAPILDI

13:02 - YEREL

VALİ YARDIMCISI ERSÖZ'ÜN SAMİMİ TAVRI

12:20 - YEREL

Günün Manşetleri

MAAŞLAR YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ

22:40 - GÜNDEM

"ÖĞRETMENLERİN EMEĞİ GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ"

20:32 - GÜNDEM

VE İLK PET CT ÇEKİLDİ

17:03 - SAĞLIK

TBB BAŞKANI SAĞKAN BATMAN’DA

17:00 - GÜNDEM

KARDAN KAPANAN YOLLAR ULAŞIMA AÇILIYOR

17:00 - YAŞAM