?>

İLK KEZ KALP TÜMÖR AMELİYATI YAPILDI

SAĞLIK - 6 yıl önce

Batman Bölge Devlet Hastanesinde gerçekleştiren operasyonla 50 yaşındaki hastanın kalbindeki dev kitle başarıyla çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren ekipten Op.Dr. Mehmet Karaçalılar, hastanın hayati riskinin olduğunu ve buna rağmen kalp ameliyatı ekibiyle bu zorlu operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.  Karaçalılar “Kalp tümörleri çok sık görülen bir tümör cinsi olmamakla birlikte kalpte görünen tümörlerin çoğu iyi huylu olup, az bir kısmı kanser türünden kötü huyludur. İyi huylu kalp tümörlerinin büyük çoğunluğu myxsoma adını verdiğimiz tümörlerdir. Bunlar çoğunlukla sol kulakçıkta büyürler. İyi huylu tümür olsa bile bu kitleler kalp kapakçıklarının ani tıkanmasına ya da tutundukları bölgeden kopup şah damarı ve diğer damarların tıkanmasına neden olarak hayati risk oluşturabilmektedir. Tanı konulmasının ardından hızla cerrahi işlem uygulanmalıdır.”

KALBİ 1 SAAT DURDU

Hastanın ani başlayan nefes darlığı şikâyeti üzerine yapılan tetkiklerde sol kalp kulakçığını neredeyse tamamen dolduran kitle tespit edildiğini sözlerine ekleyen Karaçalılar, “hastanın nefes darlığı şikâyetinin ileri olması ve kitlenin çok büyük olup ani kalp durmasına sebebiyet verebilme riski yüksek olması nedeniyle hızlı bir şekilde ameliyata alındı. 2,5 saat süren ameliyatın yaklaşık 1 saatlik bölümünde kalp durdurularak hastanın kalbinden yaklaşık bir mandalina boyutundaki kitle çıkarıldı. Hastamız nefes darlığı şikâyetinden kurtuldu. Op.Dr. Mehmet Çoşkun ve cerrahi ekip ile birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz operasyonda çıkarılan kitle patolojiye gönderildi. Dev tümörün iyi huylu olduğu tespit edildi. Hastamız eski sağlığına kavuşarak 5 gün içinde taburcu edildi” dedi.

“YAŞAMAM BİR MUCİZE”

Eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan 50 yaşındaki Gülşen Baksi ise şöyle konuştu, “Nefes darlığı ile hastaneye geldim. Kalbimde dev bir kitlenin olduğunu söylediler. Çok korktum. Doktorlarıma güveniyordum fakat yine de ameliyattan kurtulabileceğimi sanmıyordum. Gözümü açtığımda bu bir mucize olmalı diye düşündüm. Beni sağlığıma kavuşturan doktorlarıma, ameliyat ekibine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.”
Haftanın Öne Çıkanları

Tüzün ailesinin mutlu günü

2019-09-30 17:24 - MAGAZİN

Golcü futbolcu Güzelderespor’da

2019-09-29 17:41 - SPOR

DERSHANE ORTAMI DEĞİL, HEM!

2019-10-01 11:49 - EĞİTİM

Öğretmene saldırı

2019-10-03 15:12 - EĞİTİM

Ölümüne hırsızlık!

2019-09-29 14:17 - YAŞAM

İLK ZİYARET ŞEHİT YAKINLARINA

2019-10-01 11:49 - YEREL

HURDACILARA UYARI

2019-09-29 16:42 - EKONOMİ

Bomba alarmı!

2019-09-29 16:46 - YEREL

Şimşek otodan LPG'li araç uyarısı

2019-09-30 11:52 - YEREL

Muhammed Balkan şampiyonu oldu!

2019-10-04 16:33 - SPOR

İlgili Haberler

Kültür İlkokulu’ndan 400 Ünite Kan Bağışı

16:58 - SAĞLIK

"KABIZLIK SADECE BİR RAHATSIZLIK DEĞİL"

13:05 - SAĞLIK

BATMAN'DA DİYABET OKULU AÇILDI

17:28 - SAĞLIK

ACİL SERVİS DAHA ERİŞİLEBİLİR, DAHA KONFORLU OLUYOR

16:33 - SAĞLIK

Merdivenler herkes için yararlı değil 

10:05 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

BU NASIL BİR ÇELİŞKİ?

16:21 - YEREL

TEİAŞ BATMAN’DA 5 PERSONEL ALACAK

16:18 - YEREL

YILMAZ: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN HAKLARI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

16:11 - SİYASET

GÜNEŞTEKİN’İN “ALFABE LAHİTLERİ” İTALYAN BASININDA KAPAK OLDU

15:32 - KÜLTÜR

ODUNCU: HALKIN YANINDA OLACAĞIZ, DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ

15:22 - SİYASET